Amestec ayurvedic cu rooibos, scortisoara si cuisoare.
Ingrediente:
rooibos*, scortisoara*, ghimbir*, morcov*, cicoare prajita*, cardamom*, cuisoare*, piper negru*, ulei de scortisoara*, ulei de ghimbir*, ulei de cardamom*, extract de vanilie*. *ingredient certificat ecologic.
Rooibos (Aspalatum linearis)
Este o planta din familia Fabacece (a leguminoaselor) ce creste in Muntii Cedargerg din Africa de Sud, denumita de localnici Roy-bos, in traducere directa ?tufis-rosu?. Tufisul de rooibos are flori galbene si frunze aciculare verzi si lucioase, care pentru obtinerea ceaiului sunt in generale oxidate (fermentate), capatand astfel culoarea rosu-brun specifica ceaiului rosu de rooibos. Se poate obtine si ceai verde/neoxidat de rooibos, dar procesul de productie, similar celui utilizat pentru obtinerea ceaiului verde, este mai scump. Prin comparatie cu gustul de malt, usor ierbos, al ceaiului verde de rooibos, ceaiul rosu de rooibos are gustul dulce acrisor, si usor picant, cu aroma fina de tutun.
Savurat azi ca bautura pentru gustul sau fructat si necondimentat si aroma sa blanda, rooibos este de fapt o planta de leac folosita traditional de mii de ani de populatia din Khoisan (provincia Northen Cape, Africa de Sud) in special datorita proprietatilor sale medicinale.Ceaiul de Rooibos este bogat in antioxidanti polifenolici si flavonoide si nu contine cafeina si, din studiile efectuate asupra efectelor sale benefice organismului uman, se pare ca mareste biodisponibilitatea fierului din alimente, poate actiona ca antimutagen, si poate juca un rol protector impotriva cancerului. Traditional este folosit in cazuri de astm, colici, eczeme, dureri de cap, greata, indigestie, depresii, tensiune arteriala crescuta, imunitate scazuta, motilitate intestinala diminuata, nivel crescut de zahar in sange si somn neodihnitor.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@