Ceai laxativ D76 Fares, ceai la punga ce contribuie la accelerarea tranzitului intestinal facilitand o eliminare usoara.
Ingrediente:
frunze de senna (Sennae folium) 40%, scoarta de crusin (Frangulae cortex) 30%, radacina de lemn-dulce (Liquiritiae radix) 10%, fructe de marar (Anethi fructus), fructe de anason (Anisi fructus).
Frunzele de senna contin glicozode antrachinonice care au capacitatea de a mari peristaltismul intestinului gros, avand efect laxativ.
Crusinul este un arbust cu scoarta neteda lucioasa si fructe care la maturitate devin purpuriu inchis sau neagre-violet. Frunzele sale, dar mai ales scoarta de crusin are actiuni purgative si laxative, este coleretic si colagog, vermifug si relaxeaza asupra musculatura intestinala. Fructele au efect protector, regenerant si antioxidant, fiind bogate in vitamine, minerale si acizi grasi. Crusinul este indicat contra hemoroizilor, in obstructii ale tractului biliar, si pentru detoxifierea sangelui.
Lemnul-dulce este laxativ si antispastic, potentand actiunea compusilor antrachinonici prin glicirizina.
Fructele de marar si de anason au o puternica actiune anticolitica si carminativa, eliminand eventualele balonari sau dureri colicative asociate constipatiei.
ÿ ÿÿ
Actiuni:
- previne si combate constipatia stimuland direct mucoasa intestinala
- reduce disconfortul abdominal si spasmele intestinale
- calmeaza durerile abdominale
- este util in stari de balonare
- inhiba absorbtia de apa si electroliti
ÿ ÿ
Mod de administrare:
Se toarna 200ml apa clocootita peste 1 lingurita de amestec, se lasa 10-15 minute acoperit dupa care se strecoara. Se tin cure de 6 saptamani in care se beau 1-2 cani pe zi, iar dupa o pauza de 1 luna se pot repeta.
ÿ ÿ
Contraindicatii:
ulcer gastric si duodenal, enterocolite acute si cronice, femei insarcinate sau care alapteaza, copii sub 12 ani si hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
ÿ
Conditii de pastrare:ÿla loc uscat si la temperatura mediului ambient. ÿ
Produs in: Romania
ÿ ÿ
Sfaturi practice de dieta si stil de viata:
Va recomandam o alimentatie regulata, cu mese la ore fixe, care sa contina alimente bogate in fibre alimentare solubile: fructe (prune, mere, portocale) si legume (morcovi), si alimente bogate in fibre insolubile: cereale integrale (orz, secara, grau), fasole uscata, fructe si legume cu coaja, paste fainoase, seminte si tarate. Fibrele vegetale absorb lichidele din tubul digestiv, se umfla si ajuta la mobilizarea continutului colonului prin stimularea peristaltismului. De aceea este necesar sa consumati peste 2 litri lichide zilnic. Dimineata beti 1-2 pahare de apa calda pe stomacul gol, iar la pranz nu sariti supa.
Se limiteaza consumul de lapte sau alte produse bogate in calciu, aportul ridicat de fier (prin dieta sau suplimente alimentare) si zaharurile rafinate.
ÿÿ
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
Remedii naturale constipatie
Tot ce trebuie sa stiti despre laxative
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@