Ceai traditional din conuri de hamei in gama de produse Plafar,un ceai natural traditional cu actiune sedativa, anafrodisiaca, tonic aperitiva, stomahica si diuretica, ce stimuleaza secretia biliara si ajuta la eliminarea bilei in intestin. Hameiul era cultivat in majoritatea gradinilor de plante medicinale ale francilor, de la Marea Nordului pana in Tirol, scoala din Salerno considera hameiul diuretic, iar o vreme s-a crezut ca este afrodiziac. Inflorescenta de hamei este de tip ament si este denumita popular con.
Hameiul (Humulus lupulus L.) este o specie perena a genului de plante erbacee Humulus apartinand familiei Cannabaceae, care include si genul Cannabis (canepa). Fiind o planta dioica (planta unisexuata la care celulele mascule sau femele, respectiv florile barbatesti si florile femeiesti, se dezvolta pe indivizi diferiti ai aceleia si specii), are inflorescentele mascule sub forma de panicul (panicul sau panicula, s.n., inflorescenta in forma de chiorchine compus, ale carui ramuri secundare sunt si ele ramificate si poarta flori, spiculete sau capitule), iar cele femele sunt sub forma de ament (s.m.- flori foarte mici unisexuate insirate de-a lungul unui ax si care atarna ca un ciucure; matisor, mat), fiind numite traditional conuri si folosite la fabricarea berii, ca agent de stabilitate.
Hameiul contine ulei volatil (cca. 1%) cu sescviterpene, esteri valerianici, geraniol, mircen, principii amre (humulona, lupulona), flavonoide, tanin si actioneaza ca sedativ nervos major, tonic-aperitiv si stomachic, anafrodisiac, diuretic cu eliminare de acid uric, calmant al durerilor provocate de menstruatie, activeaza circulatia sanguina, este coleretic-colagog, astringent, antitrichomonazaic. Acizii de hamei au un efect antibiotic slab contra bacteriei gram-pozitive care favorizeaza activitatea exclusiva a drojdiei de bere in fermentarea berii. Hameiul mai este folosit si in bucatarie, din acesta preparandu-se o mancare asemanatoare celei de spanac.
Ingrediente:
inflorescente femele de hamei (Humulus lupulus L., familia Cannabinaceae).
Recomandari
In mod traditional hameiul este utilizat in hiperexcitabilitate nervoasa si sexuala, insomnii, anorexie, anemie, tulburari digestive, guta, diskinezie biliara, colecistite.
Mod de administrare
Se administreaza sub forma de infuzie din care se bea 1 cana seara, cu 30 minute inainte de culcare. Pentru prepararea ei se toarna o cana de apa clocotita peste 2 linguri de produs, se acopera 5 minute, se strecoara si se consuma la temperatura camerei.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@