Ceai din radacina de ghimbir `Hypericum Impex`, supliment alimentar sub forme de rizomi uscati de ghimbir (Zingiber officinale). Usureaza digestia, sustin organismul in combaterea senzatiei de voma cauzata de raul de calatorie/de miscare sau de alte cauze, stimuleaza circulatia periferica, favorizeaza procesele antiinflamatorii proprii organismului si pe cele de eliminare a mucozitatilor de pe caile respiratorii, intensifica arderea grasimilor din organism.
Stiati ca?
Ghimbirul (Zingiber officinale), numit popular si ghimber sau gingiber, este o planta erbacee tropicala cu rizom aromat bogat in ulreiuri eterice, foarte pretuita in orient atat ca ingredient culinar cat si terapeutic, recunoscuta in Asia inca din secolul I pentru efectele sale rapide impotriva afectiunilor digestive si reumatice sau ca antiastmatic. Ghmbirul este folosit adesea pentru tratarea racelilor, indigestiei, raului de mare sau de altitudine, dar are si proprietati afrodisiace, stimulative si tonifiante, substantele sale active cele mai importante fiind compusii fenolici numiti gingeroli. Datorita aromei sale deosebite, intepatoare si iute, dar proaspata si cu note citrice, ghimbirul este, probabil, cel mai versatil condiment, fiind folosit in absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe si feluri principale, pana la deserturi si bauturi.
Actiuni:
digestiv, coleretic-colagog, antiemetic, antiinflamator, carminativ, tonic general, expectorant si energizant.
Mod de utilizare:
se face un decoct din 1-2 lingurite de rizomi si 250-500ml apa, se fierbe 2-3 minute, se lasa acoperit 10 minute, dupa care se strecoara si se bea caldut, neindulcit. Se beau 3 ceaiuri pe zi in cure de 4 saptamani.
Contraindicatii: hipersensibilitate la oricare dintre componente.
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
Ghimbirul de la condiment la tratament
GHIMBIR (Zingiber officinale) cel mai versatil condiment
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@