Faina Integrala de Grau Spelta Bio 1kg Ecomania

Acest produs nu mai este in stoc

6426390984135

Produs nou

Ecomania

9,50 lei

Ecologic

Descriere

Faina Integrala de Grau Spelta Ecologic Ecomania, un gust mai deosebit si mai multe substante nutritive!

Graul spelta (Triticum aestivum ssp. spelta) este o specie hexaploida de grau cultivata inca din epoca bronzului, mai ales de catre popoarele germanice. Se pare ca a rezultat initial prin hibridare dintr-o specie tetraploida cultivata de grau, precum graul emmer si o specie salbatica diploida cunoscuta sub numele de iarba-caprei (Aegilops tauschii), dar unele soiuri tarzii din Europa, aparute acum 8000 de ani, pot fi rezultatul unei a doua hibridizari dintre graul emmer si o varianta a graului spelta pentru paine. Are bobul sticlos ce ramane „imbracat“ in palee dupa treierat si rezistent la ger si boli. Desi are un continut ridicat de gluten, graul spelta este usor digerabil datorita proteinelor pe care le contine si datorita structurii amidonului sau. Substantele nutritive din graul spelta au o solvabilitate rapida in apa, de aceea sunt asimilate mai usor iar procesul de digerare este mai putin intens. Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante.

Graul spelta are un gust deosebit si, comparativ cu graul comun are un continut mai ridicat de substante nutritive (aminoacizi, minerale, vitamine, acizi grasi nesaturati) si L-Tryptophan (precursorul hormonului de buna-dispozitie), contine Thiocyanat (cu efect vitalizant, de stimulare a imunitatii si antiinflamator) si preia mai putine metale grele din mediul inconjurator.

Comanda acum Faina Integrala de Grau Spelta Bio 1kg Ecomania!

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

5

(3 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (3)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Nota 
2020-04-09
Cumparator verificat

Excelenta!

Am facut paine la cuptor (500 g faina alba+500g faina integrala). Buna. Dar am folosit-o si la masina de paine fara alt adaos de faina alba si a iesit excelent! De gust nici nu mai spun! Multumesc!

   Nota 
   2020-02-04
   Cumparator verificat

   Super

   Foarte bun produsul

     Nota 
     2020-01-22
     Cumparator verificat

     recomand

     a iesit forte gustoasa painea!!!

       Comentariul tau

       Faina Integrala de Grau Spelta Bio 1kg Ecomania

       Faina Integrala de Grau Spelta Bio 1kg Ecomania

       Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante.

       Da Nu