Nuci De Spalat 500g Uriel Comp.

6090000209552

Produs nou

Diversi producatori

Descriere

Produse suta la suta vegetale, "nucile de sapun" sunt cojile bogate in saponina (detergent natural) ale fructelor arborelui Sapindus Mukorossi ce creste liber intr-o zona nepoluata de la poalele muntilor Himalaya (Himachal Pradesh, India). Locuitorii Indiei si Nepalului folosesc aceste fructe din cele mai stravechi timpuri pentru igiena personala (inclusiv pentru spalarea covoarelor de lana si a matasurilor cele mai fine) si ca remediu natural pentru tratarea anumitor boli. Nuca de sapun este un detergent bio suta la suta vegetal, nepoluant si suta la suta biodegradabil. Ajuta la pastrarea intensitatii culorilor, este economic si hipoalergenic, fiind recomandat persoanelor cu probleme de piele (eczeme etc.) datorate detergentilor prea agresivi (saponina si nuca de sapun actioneaza bland asupra pielii).Cu 1 kg de nuci de sapun, pot fi spalate rufele unei familii de 4 persoane timp de 1 an de zile, pentru 3 spalari pe saptamana cu masina automata de 5 kg. Recomandari: "nuca de sapun" poate fi folosita pentru igiena personala, curatenie (ca detergent pentru rufe, in solutie de spalat podelele, pentru spalat vesela etc.) si chiar in prepararea samponului pentru animalele de casa sau a lichidului de spalat plantele decorative sensibile, dar intrebuintarea sa cea mai raspandita in Europa este aceea de detergent natural pentru rufe. Mod de intrebuintare: "nuca de sapun" poate fi folosita atat in starea ei naturala cat si in solutii lichide obtinute prin infuzie sau fierbere. Doza recomandata pentru o masina de spalat automatica de capacitate 5 kg este de 4-5 nuci, crescand cantitatea in cazul in care rufele sunt foarte murdare (pana la dublu). Nucile se pun intr-unul dintre sculetii de panza inclusi in ambalajul produsului, acesta se inchide ferm si se intriduce in cuva masinii, impreuna cu rufele. Puteti refolosi aceeasi doza de nuci pentru 3 spalari diferite, iar nucile utilizate inclusiv a 3-a oara se pot folosi ca ingrasamant pentru plante sau se pot arunca impreuna cu gunoiul menajer obisnuit.
 • Pentru parfumarea rufelor spalate puteti pune cateva picaturi de ulei esential (de preferinta cat mai natural (lavanda, ylang-ylang, etc.)) pe saculet inainte de a fi introdus in cuva masinii de spalat. Nucile nu odorizeaza rufele spalate.
 • Pentru rufe albe puteti folosi in loc de inalbitor chimic bicarbonatul de sodiu, substanta netoxica cu efect puternic de inalbire. Doza recomandata de bicarbonat de sodiu pentru o masina de spalat automata de capacitate 5 kg este de o lingura plina. Se recomanda diluarea cu apa, solutia rezultata se va pune in compartimentul de inalbitor al masinii de spalat.
 • In locul balsamurilor de rufe chimice clasice se poate folosi in loc otetul alimentar. Doza recomandata pentru o masina de spalat automatica cu capacitate de 5 kg este o lingura de otet. Otetul se va pune diluat in compartimentul pentru balsam al masinii de spalat. Nu se vor folosi oteturile in care au fost puse coloranti sau diverse alte substante aromatice (gen "balsamic"), se va utiliza doar otetul alimentar din vin.
 • Pentru spalari la temperaturi de maxim 40 de grade celsius este de preferat sa folositi solutia lichida obtinuta din nuca de spalat (vezi reteta de mai jos), care va fi pusa in compartimentul pentru detergent al masinii de spalat. Solutia lichida de nuca de spalat se poate realiza prin fierberea nucilor in apa (100g nuci in aproximativ 3 litri de apa pentru obtinerea a aproximativ 10 doze de detergent lichid) sau mai simplu, doza pentru o spalare (nuci uscatele in saculet textil) se va pune impreuna cu apa fierbinte intr-un vas etans si se agita cateva minute.
Alte utilizari ale solutiei lichide de nuca de spalat:
 • Sampon pentru animale: se foloseste ca un sampon obisnuit.
 • Detergent universal: puteti spala parchetul, gresia, faianta etc. Pentru un efect de degresare mai accentuat puteti adauga otet, iar pentru parfumare puteti adauga cateva picaturi de ulei esential.
 • Masina de spalat vase: se pune in compartimentul pentru detergent lichidul obtinut din nuca de spalat. Adaugati otet alimentar din vin pentru a creste efectul de degresare.
 • Lichid pentru spalat plantele: se amesteca 250ml apa cu 15ml lichid din nuca de spalat realizat dupa reteta de mai sus si se foloseste solutia astfel rezultata impreuna cu o carpa moale pentru curatarea plantelor.

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

5

(1 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (1)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Nota 
2018-07-07

FETITA MEA FACEA O FORMA DE ALERGIE PE PIELE IN SPECIAL CAND PURTA HAINE MAI LIPITE DE EA, CHIAR DACA ERAU DIN BUMBAC100%.AM SCHIMBAT DETERGENTUL DIN COMERT CU NUCILE DE SAPUN SI REZULTATELE NU S-AU LASAT ASTEPTATE!A SCAPAT DE ORICE MANCARIME SI ROSEATA A PIELII!!!!APROPO AM FACUT DIN ELE SI UN SAMPON ,CU CARE SE SPALA SOTUL MEU SI A SCAPAT DE MATREATA!!!!!LA RUFELE ALBE E NEVOIE DE BICARBONAT DE SODIU PT. A NU LE INGALBENI IN TIMP .MERITA FOLOSITE!!!!!!

   Comentariul tau

   Nuci De Spalat 500g Uriel Comp.

   Nuci De Spalat 500g Uriel Comp.

   Produse suta la suta vegetale nucile de sapun sunt cojile bogate in saponina detergent natural ale fructelor arborelui Sapindus Mukorossi ce creste liber intr o zona nepoluata de la poalele muntilor Himalaya

   Da Nu