Ulei Virgin de Argan 10ml Tonik Pharm

In stoc - Livrare 1-3 zile lucratoare

6427441004048

Produs nou

Tonik Pharm
Obtine o reducere. Detalii

7,50 lei

Descriere

 

Arganul provine din Maroc, este numele unui arbore endemic din care se extrage uleiul de argan. Atat fructele arborelui, cat si uleiul produs din semintele acestora sunt utilizate pe scara larga in aceasta regiune. In unele parti ale Marocului, arganul inlocuieste maslinul, ca o sursa de nutret, petrol, cherestea si combustibil in societatea Berber.

    

Fructele de argan cade in iulie, cand sunt negre si uscate. Pana cand acest lucru se intampla, caprele sunt tinute departe de terenurile de argan de catre gardieni. Drepturile de colectare a fructelor sunt controlate de legile si traditiile satului.

Resturile ramase sunt adunate dupa consumare si dupa ce caprele rumegatoare le scuipa. Semintele scuipate de capre constituie un mecanism neglijat de dispersare a semintelor.

  

Uleiul de argan, denumit si “aurul Marocului” este uleiul cel mai rar din lume, pentru a se obtine un litru de ulei, este necesara o cantitate de 30 kg de samburi de argan, ceea ce constituie producția a cca. 6 arbori de argan. Uleiul de argan are culoarea galben deschis și transparent, cu gust și miros parfumate subtil.

  

Ce contine uleiul de argan?

Uleiul virgin de argan Tonik Pharm este un ulei dezodorizat, obtinut din culturi nemodificate genetic din Maroc.  Este bogat in vitamina E (uleiul de argan are printre cele mai mari concentraţii de vitamina E dintre toate alimentele existente), fenoli, caroten, squalan, acid oleic, acid alfa-linoleic, acid palmitic, acid stearodinic, acid linoleic, acid miristic si are 80% acizi grasi nesaturati (omega 3, 6, 9).  

Este puternic antioxidant, antiinflamator – ameliorand  simptomele dureroase asociate cu artrita si reumatismul, are efect hidratant si antimicrobian, revitalizeaza si oxigeneaza pielea, regleaza colesterolemia, stimuleaza circulatia sanguina, consolideaza imunitatea naturala a organismului, iar traditional este cunoscut pentru proprietatile sale afrodisiace. 

   

Proprietatile uleiului de argan folosit in cosmetica:

-        este regenerator, cicatrizant si reparator

-        grabeste procesul de vindecare al tesuturilor (varsat de vant, zgarieturi sau arsuri ale pielii)

-        are efect anti-aging, previne ridurile

-        imbunatateste pielea, reda elasticitatea

-        reda tonusul pielii

-        hidrateaza si hraneste pielea, este recomandat pentru piele uscata

-        recomandat in sarcina, pentru prevenirea vergeturilor

-        reface celulele pielii

-        contribuie la dizlocarea si dizolvarea grasimii stocate imediat sub piele

-        este recomandat pentru par uscat, regenereaza varfurile despicate

-        ajuta in caz de scalp uscat sau mancarimi ale scalpului

-        recomandat pentru a preveni uscarea, craparea, si roseate mainilor

-        ajuta la inmuierea cuticulelor si la intarirea unghiilor – previne ruperea lor

  

Cum miroase uleiul de argan?

Uleiul de argan care are un miros foarte puternic sau miroase neplacut trebuie evitat. De asemenea, daca uleiul de argan cumparat este parfumat si placut la miros, el este destinat pentru uz culinar.

Semintele de argan pentru acest tip de ulei au fost prajite in prealabil. Asta inseamna ca este foarte bun pentru gatit, dar nu este potrivit parului, unghiilor sau pielii.

Uleiul de argan care nu miroase deloc poate fi de asemeni suspect. Poate fi un fals, sau foarte diluat. Si atunci cum miroase uleiul de argan? Uleiul obtinut primavara sau vara are o aroma fina, usoara, iar cel obtinut toamna sau iarna are un miros natural profund.

In general, uleiul de argan are un miros fin de nuci sau alune, uneori putin asemanator cu uleiul de masline. Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, mirosul de ulei de argan va disparea la scurt timp dupa ce-l aplici pe piele sau in par.

  

Utilizare: 

- se poate aplica pe piele pur sau in combinatie cu diverse creme, alte uleiuri vegetale presate la rece, uleiuri volatile, ape florale, masti etc.

- poate fi folosit pentru intretinerea si infrumusetarea parului (aplicat direct pe par sau in sampoane, balsamuri, masti, etc.) si a unghiilor

- are o absorbtie mai lenta si senzatie mai grasa

- folosit pe corp ca atare, uleiul de argan se aplica pe piele umeda

  

Depozitare: uleiul de argan se tine la temperature camerei, ferit de umezeala, caldura prea mare si lumina. Odata deschis recipientul, uleiul de argan isi mentine proprietatile circa 12 luni.  

  

Ambalat in: Romania.
Tara de provenienta: Maroc

 


De pe blog:

Ulei de argan – 5 beneficii pentru par si piele

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Ulei Virgin de Argan 10ml Tonik Pharm

Ulei Virgin de Argan 10ml Tonik Pharm

Este bogat in vitamina E, fenoli, caroten, squalan si are 80% acizi grasi nesaturati (omega 3, 6, 9), este puternic antioxidant, antiinflamator, are efect hidratant si antimicrobian, revitalizeaza si oxigeneaza pielea, regleaza colesterolemia, stimuleaza circulatia sanguina, consolideaza imunitatea naturala a organismului, iar traditional este cunoscut pentru proprietatile sale afrodisiace.

Da Nu