Ulei Samburi Rodie - Eco 10ml Mayam

6424414011119

Produs nou

Mayam

13,00 lei

In stoc

Ecologic

Descriere

Rodia sau marul de granat, este cunoscuta pentru calitatile sale nutritionale si medicinale de exceptie. Uleiul extras din semintele sale este la randul sau bogat in substante antioxidante, polifenoli, fitosteroli si vitamine, fiind astazi recunoscut si apreciat pe buna dreptate ca activ cosmetic cu multiple virtuti.

Uleiul din seminte de rodie este un lichid clar galbui cu vascozitate medie si miros specific pregnant, ce penetreaza mai lent pielea, da o senzatie destul de grasa si este non/slab-comedogenic*. Contine o serie de elemente ce se regasesc foarte rar in uleiurile vegetale utilizate in cosmetica:

  • acidul punicic ce, conform testelor si studiilor stiintifice, promite regenerare tisulara, actiune antimicrobiana si antiinflamatoare, imbunatatirea elasticitatii pielii;
  • acidul galic, responsabil pentru reparare si cicatrizare;
  • acidul elagic, studiat pentru diminuarea degradarii colagenului si reducerea raspunsului inflamator, partial responsabile pentru imbatranirea pielii, in special pentru fotoimbatranire cauzata de expunerea la razele UV

*Comedogenicitatea nu este masurabila si determinata stiintific. Un ulei/unt considerat comedogen poate infunda temporar porii dar nu genereaza obligatoriu cosuri, puncte negre sau acnee la orice persoana. Aplicarea, mai ales in stare pura a unui ulei considerat comedogen trebuie evitata de persoanele care au pielea cu tendinte acneice, dar se poate folosi ca ingredient intr-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente.

Ingrediente (INCI): punica granatum seed oil*. *suta la suta din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.

Proprietati:

  • antioxidant forte, reduce efectele negative ale proceselor oxidative;
  • antiradicalar, lupta impotriva efectelor razelor ultraviolete si a factorilor de mediu;
  • antirid, cu actiune de prevenire a formarii ridurilor;
  • anti-age, contracareaza efectele si semnele imbatrânirii;
  • regenerator, restructurant, strimuleaza mecanismele de reparare a pielii;
  • emolient, elasticizant, stimuleaza proliferarea keratinocitelor.

Utilizari:

  • este un produs potrivit pentru orice tip de ten;
  • ingrijirea tenului, gâtului, decolteului si zonei ochilor;
  • ingrijirea pielii mature, ridate, imbatrânite;
  • regenerarea pielii afectate de factori externi: expunerea la soare, arsuri usoare, poluare;
  • calmarea si repararea pielii afectate de iritatii, roseata, crapaturi sau dupa epilare;
  • tratamente anti-age;
  • ingrijirea pielii sensibile, reactive.

In cosmetica se foloseste mai degraba ca un activ cosmetic si nu ca un ulei vegetal obisnuit. Este un ulei bogat si concentrat care se poate folosi amestecat cu alte uleiuri vegetale sau ca ingredient in compozitii cosmetice (dozaj indicativ 1 - 10 la suta):

  • o picatura adaugata in doza zilnica de crema;
  • in preparate emulsionate se incorporeaza la rece, la faza finala;
  • ca ingredient pentru prepararea de creme si seruri faciale sau de ingrijire a zonei ochilor;
  • ca ingredient pentru prepararea de creme si balsamuri specifice pentru pielea deteriorata.

Pastrare: fiind un ulei sensibil la oxidare se pastreaza de preferinta sub 19 grade Celsius, ferit de umezeala si lumina, iar dupa desigilare la frigider.

Ulei bio presat la rece din seminte de rodie, pentru uz cosmetic. Produs in Germania. Tara de provenienta: Turcia/Israel).

Avertisment: proprietatile, indicatiile si modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul Elemental (sursa acestei descrieri de produs) sunt bazate pe literatura de specialitate disponibila in carti, publicatii stiintifice, site-uri web de referinta in fitoterapie, aromaterapie sau hidrolaterapie, jurnale de cosmetica si chimie cosmetica, si pe documentatia primita de la producator/furnizor. Cu toate acestea, aceste informatii sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie in niciun fel informatii medicale si nu angajeaza responsabilitatea noastra. Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte si pulberi de plante in scopuri terapeutice, trebuie consultat un medic.

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Ulei Samburi Rodie - Eco 10ml Mayam

Ulei Samburi Rodie - Eco 10ml Mayam

Cu proprietati antioxidante forte si un continut remarcabil de substante antiinflamatoare si anti radicalare uleiul de rodie este o alegere buna pentru aplicatii de combatere a ridurilor anti age de stimulare a regenerarii pielii de redensificare si sporire a elasticitatii cutanate

Da Nu