Ulei Cocos Bio 100g Mayam

6424414010167

Produs nou

Mayam

15,00 lei

In stoc

Ecologic

Descriere

Ulei obtinut din prima presare la rece a pulpei fructelor proaspete de cocos (Cocos nucifera), extrem de pretios prin multiplele sale intrebuintari, in cosmetica fiind folosit pentru ingrijirea pielii si a parului, inclusiv a pielii copiilor. Lasa pielea matasoasa, hranita si hidratata, dar este apreciat si pentru parfumul sau fin, exotic.

Uleiul de cocos se absoarbe bine in piele, lasa o senzatie destul de uscata si este considerat comedogenic.

Comedogenitatea nu este masurabila si determinata stiintific. Un ulei considerat comedogen poate infunda temporar porii, dar nu genereaza obligatoriu cosuri, puncte negre sau acnee la orice persoana. Aplicarea, mai ales in stare pura, a unui ulei comedogen trebuie evitata de persoanele care au tendinte acneice, dar se poate folosi ca ingredient intr-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente.

Compozitie chimica/lot 4177: 50% acid lauric, 18.7% acid miristic, 6.2% acid capric, polifenoli, catechine, antioxidanti (acid ferulic, coumaric si cafeic).

Proprietati: hidratant, nutritiv, fin parfumant, calmant, emolient, catifelant, usor antioxidant si antiinflamator, contribuie la restaurarea barierei hidrolipidice.

Pordusul nu este iritant, sensibilizant sau alergizant, fiind recomandat pentru uz cosmetic.

Recomandari in cosmetica: piele uscata si deshidratata, ingrijirea pielii cu roseata, piele crapata, descuamata sau aspra, descuamari la membrele bebelusilor, aplicatii pe piele dupa expunere la soare, ingrijirea buzelor, ingrijire si protectie capilara (in special pentru parul uscat), disciplinarea parului cret sau rebel, prepararea sapunurilor.

Utilizare in cosmetica:

  • aplicat pe piele ca atare sau inclus in compozitii cosmetice;

  • aplicat imediat dupa dus sau baie, formeaza un strat protector si mentine in piele umiditatea;

  • ingredient in deodorante tip crema;

  • ca atare sau combinat cu alte ingrediente pentru protectia parului fata de efectele nocive ale razelor solare;

  • in unguente sau creme pentru pielea uscata, preventiv sau curativ;

  • ca ingredient in balsamuri pentru buzele uscate si crapate sau ca atare, nediluat;

  • ca atare sau combinat pentru unguente aplicate in zonele cu pielea intarita (coate, genunchi, calcaie);

  • aplicatii locale pentru bebelusisi copii, in zonele cu pielea uscata sau descuamata;

  • sub forma de balsam nutritiv pentru parul uscat sau afectat de razele solare, impreuna cu alte ingrediente;

  • in scruburi si compozitii de gomaj pentru orice tip de piele;

  • ca ingredient in creme de dus.

Sinergii:

  • cu pudra de cocos si ulei de monoi, pentru o lotiune pretioasa de corp;

  • cu unt de shea in aplicatii locale pentru piele crapata, aspra;

  • cu ulei de vanilie si parfumant-flori de tiare, pentru masaj corporal paradisiac;

  • cu ulei de galbenele si ulei esential de musetel roman pentru aplicatii dupa expunere la soare (after-sun);

  • cu unt de cacao si ulei de migdale pentru ingrijirea buzelor;

  • cu ulei esential de cistus, ceara de albine si ulei esential de lavanda, pentru crapaturi, fisuri;

  • cuulei esential de palmarosa, geraniu si/sau salvie, pentru deodorante;

  • cu pudra de cocos si ulei de avocado, in creme de dus;

  • cu ulei esential de ylang-ylang si ulei de jojoba, pentru creme capilare.

Fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza inmediul ambiat, de preferinta sub 25

Recenzii

Scrie o recenzie

Ulei Cocos Bio 100g Mayam

Ulei Cocos Bio 100g Mayam

Ulei obtinut din prima presare la rece a pulpei fructelor proaspete de cocos Cocos nucifera extrem de pretios prin multiplele sale intrebuintari in cosmetica fiind folosit pentru ingrijirea pielii si a parului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare