Pudra Amla 100g Mayam

6424414017203

Produs nou

Mayam

13,00 lei

In stoc

Descriere

Pudra din fructe de amla (Emblica officinalis), Mayam, numite si coacaze indiene. Zona geografica de provenienta: India.

Amla este un arbust foios de talie medie, din familia Phyllanthaceae, cunoscut pentru fructele sale de o mare valoare nutritiva, dar ayurveda si medicina Unani (greco-araba) utilizeaza toate partile arbustului in diverse preparate medicinale vegetale (fructe, seminte, frunze, radacini, scoarta de copac si flori). Fructele acrisoare de amla sunt foarte bogate in vitamina C, demonstrand proprietati antivirale si antimicrobiene, in urma cercetarilor preliminare efectuate in vitro, iar Ayurveda le recomanda pentru echilibrarea celor trei Dosha, ca reintineritor (rasayana) ce creste durata de viata, imbunatateste digestia, trateaza constipatia, reduce febra, purifica sangele, reduce tusea, atenueaza astmul, intareste inima, este benefic pentru ochi, stimuleaza cresterea parului, insufleteste trupul si imbunatateste intelectul.

Fructele de amla uscate si macinate sub forma de pulbere se folosesc in cosmetica pentru intretinerea parului si scalpului sau a tenului.

Pudra din fructe uscate de amla contine: vitamine (in special vitamina C), tanini, flavonoide, acizi, enzime.

Actiuni:

  • asupra parului:

    • excelent tonic capilar;

    • regenerant, stimuleaza cresterea parului;

    • combate matreata;

    • controleaza intr-o oarecare masura caderea parului;

    • intareste radacina parului;

    • previne in multe cazuri incaruntirea parului;

    • confera volum, vigoare si stralucire firului de par;

    • hraneste parul si-l ajuta sa retina apa.

  • asupra tenului:

    • astringent, reduce porii;

    • tonic;

    • antiage, regenerator;

    • vitaminizant;

    • curata tenul;

    • purifiant;

    • confera pielii suplete si fermitate;

    • protejeaza impotriva poluarii mediului;

    • antioxidant.

Indicatii:

  • pentru par: impotriva caderii parului, pentru par gras, matreata, par incaruntit prematur, par tern, aplicatii regulate pe par inchis la culoare, sporeste actiunea colorantilor cu nuante inchise la culoare;

  • pentru ten: este potrivita pentru orice tip de piele, in special pentru tenul gras, tenul acneic, tenul tern, devitalizat sau matur.

Mod de utilizare:

  • pentru par:

    • sub forma de pasta proaspat preparata, aplicata ca atare sau impreuna cu alte ingrediente, ca masca de par;

    • sub forma de macerat apos adaugat in creme capilare, lotiuni tonice, sampoane;

    • sub forma de macerat uleios (ulei de amla), ca ulei pentru masarea scalpului, ulei de par;

    • se poate folosi si sub forma de infuzie, insa in aceste conditii trebuie tinut cont de pierderea vitaminei C.

  • pentru ten:

    • sub forma de pasta proaspat preparata, aplicata ca atare sau impreuna cu alte ingrediente, ca masca de ten;

    • sub forma de macerat apos adaugat in preparate cu efect tonic astringent, cleanser sau lotiuni purifiante;

    • sub forma de macerat uleios (ulei de amla), ca faza uleioasa in creme sau ca atare, pentru masaje revigorante.

Preparare si aplicare:

  1. pasta: se amesteca pudra de amla cu apa calda pana se obtine o pasta omogena care nu curge:

  • pe par: in timp ce se raceste pasta, se umezeste parul si scalpul. Pasta se aplica prin masare si se lasa sa actioneze 10-15 minute (30 minute, pentru a obtine cele mai bune rezultate), dupa care se clateste abundent folosind doar apa sau putin sampon bland, lichefiat. Folosita individual ca masca de par, nu inchide parul decat daca este folosita regulat, mult timp. Pentru par vopsit se indica efectuarea unui test pe o suvita, inainte de folosire.

  • pe ten: pasta se poate prepara ceva mai fluida decat in cazul utilizarii ei pe par. In pasta care se aplica in mod clasic sub forma de masca pentru ten, se mai pot incorpora ingrediente active specifice. In loc de apa se poate folosi apa florala adecvata tenului.

  1. macerat apos: se recomanda prepararea unui volum de macerat care sa fie folosit proaspat, intr-o concentratie optima de 10% (10g pudra de amla la 100ml de apa minerala plata):

  • intr-un flacon curat, dezinfectat, se transfera apa si pudra de amla si se amesteca prin agitare;

  • se lasa la macerat intr-un loc racoros, ferit de lumina, agitandu-se solutia din cand in cand;

  • dupa 24 de ore se filtreaza cu ajutorul unui filtru;

  • se foloseste imediat intrucat maceratul se altereaza repede.

  1. ulei de amla: se poate prepara mai mult ulei care se poate pastra 3-6 luni, in functie de uleiul de baza ales, intr-o concentratie optima de 10% (10g pudra de amla la 100ml ulei (de susan, caise, migdale, macadamia, jojoba, ricin sau diverse combinatii)):

  • se lasa la macerat intr-un loc racoros, ferit de lumina, agitandu-se solutia din cand in cand;

  • dupa 24-48 de ore (sau chiar 7 zile) se filtreaza cu ajutorul unui filtru;

  • se adauga 0.5% vitamina E;

  • uleiul rezultat se poate folosi ca faza uleioasa in creme antiage, creme regenerante si revigorante. Se mai poate folosi ca atare sau cu alte adaosuri (parfumante, esentiale, active liposolubile) pentru masaj corporal, masaj ayurvedic. Uleiul de amla se mai poate aplica sub forma de masca pe tot parul, inainte de samponare sau macerat in ulei de cocos si cu un adaus de henna roscat, pe varfurile despcate, rupte.

    Atentie: se foloseste in uz cosmetic si se pastreaza in mediul ambiant, ferit de lumina si umiditate. Este posibil sa apara iritatii la persoanele sensibile, pudra fiind bogata in active. Se recomanda un test inainte de prima aplicare, pe pliul cotului, cu o pasta preparata cu putina apa.
    Nu prezinta contraindicatii in sarcina si alaptare.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Pudra Amla 100g Mayam

Pudra Amla 100g Mayam

Pudra din fructe de amla Emblica officinalis Mayam numite si coacaze indiene Zona geografica de provenienta India

Da Nu