Categorie: Flacon plastic

Sunt 9 produse.

Se afiseaza 1-9 din 9 produs(e)

Filtre active

   

In acest subcapitol gasesti recipiente, flacoane din plastic, ideale pentru ape florale, uleiuri, lotiuni, geluri de dus, sampoane, deodorant sub forma lichida, etc.

 

Ce este PET-ul?

Polietilen tereftalatul (PET) este cel mai frecvent utilizat polimer termoplastic din lume si este mai bine cunoscut in industria textila prin denumirea comerciala "poliester". Acesta este un material natural incolor, transparent si semi-cristalin utilizat pe scara larga ca fibra pentru imbracaminte, deoarece este o bariera eficienta la umezeala.

Are o aplicabilitate larga in imbuteliere si ambalare (cunoscut in aceste cazuri ca PET) precum si ca plastic pentru inginerie atunci cand este combinat cu alte materiale, cum ar fi fibra de sticla sau nanotuburile de carbon, astfel sporind rezistenta materialului.

     

Caracteristicile sale cele mai importante sunt:

- rezistența la apa

- raportul de rezistenta - greutate foarte bun

- rezistent la rupere

- disponibilitatea sa pe scara larga ca plastic economic si reciclabil.

 

PET a fost polimerizat pentru prima oara in anii 1940 de catre chimistii de la DuPont care cautau sa dezvolte materiale polimerice pentru a fi utilizate ca fibre textile. Se produce din sinteza etilenglicolului si a acidului tereftalic. Chiar si fara aditivi pentru cresterea rezistentei, PET este totusi foarte puternic raportat la greutatea sa scazuta.

PET-ul este un material inert care este acceptat pe scara larga de catre autoritatile sanitare ca un plastic sigur, care este unul dintre motivele pentru care este atat de frecvent utilizat in ambalajul produselor cosmetice, alimentare si bauturilor. Similar cu sticla este igienic si, in general, rezistent la atacul bacteriilor si al altor microorganisme.