Categorie: Borcan

Sunt 6 produse.

Se afiseaza 1-6 din 6 produs(e)

Filtre active

In aceasta categorie gasiti borcane de sticla cu capac plastic  sau metal elegant, translucent. Borcanul de tip “Laurence” este ideal pentru crème pretioase, crema pentru zpna ochilor, balsam de buze sau chiar si pentru parfum solid. Este un produs elegant, cu finisaj de inalta calitate.

Borcanul Ambra din sticla bruna, cu capac negru este recomandat pentru creme si diverse preparate mai mult sau mai putin solide.

Borcanul din sticla transparenta, Zoia, este cu capac din metal auriu, si la fel ca si celalalte borcane, este ideal pentru creme, cosmetice, unguente, etc. 

 

Ce este sticla?

Sticla este un produs 100% natural (realizat din nisip de cuart, calcar si soda calcinata), durabil, inert si inactiv biologic (nu afecteaza in niciun fel calitatea si proprietatile produsului continut).

Sticlele sunt materiale amorfe (necristalizate), cu rezistenta mecanica si duritate mare, cu coeficient de dilatare mic. La temperaturi mai inalte se comporta ca lichidele subracite cu vascozitate mare. Nu au punct de topire definit. Prin incalzire se inmoaie treptat, pana la lichefiere, ceea ce permite prelucrarea sticlei prin suflare, presare, turnare, laminare.

 

Descoperirea sticlei

Plinius mentioneaza in Istoria naturala o poveste despre descoperirea sticlei. Pe scurt, un grup de marinari fenicieni de pe un vas ce transporta soda a venit la tarm spre a face focul. Plaja intinsa era plina de nisip, dar nici un bolovan pentru a tine vasul la foc. Marinarilor le-a venit ideea de a folosi cativa bulgari de soda de pe corabie. Si au facut focul, pregatindu-si mancarea si apoi dormind. Dimineata, scormonind din intamplare prin cenusa focului, un marinar a gasit cateva pietricele lucioase, care nu semanau cu nici un material obisnuit. Erau bucatele de sticla.

Sticla naturala, creata de lovitura trasnetului, este prima forma de sticla cunoscuta de catre om.