Publicat pe

Floarea soarelui – istoria unei plante deosebite

floarea_soarelui

Probabil va ganditi ca nu este mare lucru de stiut privitor la floarea-soarelui. La urma urmei, este totusi o planta care se gaseste mai pe peste tot, nu?

Cu toate acestea, are ceva mai mult decat o istorie simpla – de la America pre-europeana pana in Rusia tarista si inapoi – floarea-soarelui (Helianthus annuus) este o planta deosebita, cu o istorie deosebita.

Continuă să citești Floarea soarelui – istoria unei plante deosebite

Publicat pe

De ce se cristalizeaza mierea?

miere cristalizata

Mierea (din latina melem; in greaca μελιττα inseamna „albina”) este un produs apicol obtinut prin transformarea si prelucrarea nectarului de catre albine si depozitat in celulele fagurilor pentru a constitui hrana populatiei din stup. Obtinerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent si din trecut.

Continuă să citești De ce se cristalizeaza mierea?

Publicat pe

Matcha organic japonez Clearspring

Matcha organic japonez Clearspring

Matcha organic Japonez – una dintre cele mai pure bauturi, combinata cu una dintre cele mai pure companii din lume!

Este un articol foarte interesant despre ceaiul Matcha, care capata din ce in ce mai multa popularitate la nivel global, un ceai cu un gust divin si o aroma desavarsita – o creatie a Raiului!

Maria Dawson de la Clearspring ne spune mai multe la o cana de Matcha…

Continuă să citești Matcha organic japonez Clearspring

Publicat pe

Uleiul, laptele si apa de cocos in produsele cosmetice

Uleiul, laptele si apa de cocos in produsele cosmetice

Palmierul de cocos (Cocos nucifera), singura specie acceptata in genul Cocos, este recunoscut pentru multiplele sale utilizari, fiecare dintre partile sale componente avand o semnificativa valoare economica. In ceea ce priveste fructele sale, din straturile lor exterioare fibroase se obtin fibrele de cocos (coir), coaja dura a nucilor de cocos pe care le vedem in magazine fiind doar partea lor interioara ce inveleste samanta.

Continuă să citești Uleiul, laptele si apa de cocos in produsele cosmetice

Publicat pe

Ce este Miso?

pasta miso

Daca sunteti un fan al preparatelor japoneze este foarte probabil sa fi incercat deja supa Miso, si chiar sa fi preparat o reteta cu Miso ca la carte, folosind pasta Miso.

Dar, chiar si asa, cat de familiarizat sunteti cu modul in care este facut Miso si cu manierele in care se pot folosi diversele tipuri de Miso?

Continuă să citești Ce este Miso?

Publicat pe

10 lucruri interesante despre naut

boabe de naut

Nautul, desi putin cam umil, este, in fapt, o leguma interesanta! A fost si este in continuare folosit in retete diverse de-a lungul secolelor din motive cat se poate de bune – protejeaza inima, imbunatateste digestia, ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, ajuta la pierderea in greutate… Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care le puteti obtine consumand naut!

Dar ce este de fapt cu aceste bobite micute atat de sanatoase? Iata cateva lucruri interesante despre naut, de care probabil nu stiati:

Continuă să citești 10 lucruri interesante despre naut

Publicat pe

Diferenta dintre fidea si paste

paste clearspring

Fideaua din Asia si pastele europene ar putea parea similare, dar au totusi multe diferente.

Fideaua japoneza se obtine din grau mai moale, care da o culoare mai deschisa, o consistenta mai matasoasa si se gateste mai rapid. Pastele, in schimb, sunt facute din grau dur (cel care creste in regiunile mediteraneene) care confera o culoare mai aurie, textura puternica si elastica, necesitand o muscatura mai ferma.

Continuă să citești Diferenta dintre fidea si paste

Publicat pe

Seminte de floarea-soarelui

seminte de floarea-soarelui

Cautati o gustare sanatoasa? Va propunem sa va bucurati de o mana de seminte de floarea-soarelui, sau un baton cu textura ferma si in acelasi timp o aroma delicata – un snack excelent atunci cand va este putin foame, care, in acelasi timp, are grija de sanatate!

Continuă să citești Seminte de floarea-soarelui

Publicat pe

10 mega-beneficii ale uleiului de cocos

Ulei de cocos Paradisul Verde

Uleiul de cocos este unul dintre putinele alimente care pot fi clasificate ca si „super-alimente”. Beneficiile sale se rasfrang asupra ingrijirii pielii si a parului, pierdere in greutate, imbunatatirea digestiei si sporirea imunitatii impotriva unei serii de infectii si boli.

Uleiul de cocos este utilizat nu numai in tarile tropicale, unde plantatiile sunt mai dese, dar si in America, Europa, Canada si Australia. Treptat, oamenii descopera minunile acestuia, astfel incat uleiul de cocos castiga popularitate pe intreg mapamondul.

Continuă să citești 10 mega-beneficii ale uleiului de cocos