Scortisoara

Scortisoara

Scortisoara este un condiment obtinut din coaja unui copac denumit Cinnamonum.

Se foloseste din vremuri antice, datand inca din perioada Egiptului Antic. Era rar si valoros si era considerat un dar potrivit pentru regi. Este folosita cu succes in medicina Ayurvedica si in cea chineza, spectrul sau de actiune fiind foarte larg.

Scortisoara este de mai multe tipuri – Ceylon, Cassia, Korintje si Saigon. Scortisoara de Ceylon este cea mai buna dintre tipurile enumerate mai sus, si despre beneficiile sale vom vorbi in cele ce urmeaza.

Scortisoara contine flavonoizi, antioxidanti al caror efect este foarte apropiat de cel al insulinei. Acestia  poat  eliminarea glucozei din fluxul sanguin si directionarea ei catre celule, acolo unde este nevoie de ea ca sursa functionala de energie

Un alt tip de antioxidanti la fel de importanti sunt polifenolii, si ei continuti de pudra aramie.

Suma de antioxidanti puternici continuti de scortisoara, fac ca aceasta sa protejeze impotriva efectelor oxidative ale radicalilor liberi.

Scortisoara este un excelent antiinflamator, antimicrobian, antibacterian, imuno stimulator, protector al inimii, creierului si tractului digestiv, poate reduce si calma rigiditatea muschilor si a articulatiilor prin aplicare locala in suspensie uleioasa.

Scortisoara, chiar si in doze mici, este o buna sursa de mangan, fier, calciu, si fibre. Scortisoara mai contine si vitamina A, K, dar dozele zilnice nu sunt incredibil de semnificative.

Traditia populara spune ca aroma de scortisoara vindeca depresia sezoniera. Consumul de scortisoara poate intarzia si incetini efectele bolii Alzheimer. Unii parinti folosesc scortisoara pentru tratarea copiilor cu ADHD.

Scortisoara consumata dupa nastere, pe perioada alaptarii intarzie revenirea ciclului menstrual si se crede ca poate imbunatati calitatea laptelui matern.

Uleiul de scortisoara are proprietati coagulante si poate opri sangerarea excesiva, ucide patogenii care pot cauza infectii si ajuta in procesul de vindecare.

Pe langa toate utilzarile sale pentru trupurile, mintile si sufletele noastre, uleiul esential de scortisoara poate fi folosit pentru a alunga diversi daunatori cum ar fi  paduchii, furnicile, capusele, paianjenii, gandacii de bucatarie si tantarii.

Scortisoara are un efect de incalzire brusca a trupului fiind potrivita sezonului rece care ne bate la usa. Cumparati un pachetel de scortisoara de Ceylon si presarati cu dragoste si lumina cate un varf de cutit in ceaiuri, in budinci, in placinte si mancaruri. Nu va temeti de efectele adverse care pot aparea doar in caz de consum al scortisoarei Cassia.

Bucurati-va de sezonuk rece intr-o perfecta stare de sanatate a trupulu, mintii si a sufletului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *