Reteta – Salata Udon Chu-ka

Reteta - Salata Udon Chu-ka

Chuka este termenul japonez pentru preparatele care au la baza retete chinezesti, inclusiv unele variante de paste cu sos „Ramen„ – uneori sunt numite in Japonia „Chuka Soba„ (Taietei Chinezesti).

Aceasta salata Chu-ka este alternativa Clearspring pentru o salata de vara servita traditional in Japonia din iunie pana in septembrie.

Detalii

Portii

4 portii

Ingrediente PENTRU DRESSING

prepararea dressing-ului

  • Preparati dressingul amestecand toate lichidele si adaugati apoi ghimbirul proaspat ras.

Ingrediente PENTRU SALATA

prepararea ingredientelor pentru salata

  • Taiati legumele, ghimbirul murat si branza tofu in felii subtiri si puneti algele wakame intr-un vas cu apa rece, la inmuiat.
  • Preparati taieteii conform instructiunilor de mai jos si apoi raciti-i clatindu-i sub apa rece.
  • Incalziti uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie, prajiti feliile de branza tofu timp de 5 minute pana capata o culoare maro-aurie si intoarceti-le apoi pe partea cealalta.

pregatirea salatei pentru a fi servita

  • Pentru a servi salata, asezati la baza o mana de taietei si deasupra lor cele 4 topping-uri (feliile de cartravete si de morcovi, branza tofu si alga wakame taiata bucatele) aranjate in benzi inguste, turnati deasupra putin dressing si decorati totul la sfarsit cu ghimbirul murat pentru sushi si semintele de susan.
    Pofta buna!

Prepararea taieteilor japonezi

Puneti la incalzit apa (2.5 litri pentru 250g de taietei) fara sa adaugati sare decat daca este cazul, deoarece majoritatea taieteilor japonezi sunt preparati cu sare. Cand apa clocoteste adaugati taietei, putin cate putin pentru ca apa sa nu se opreasca din fiert si amestecati-i usor pana cand apa fierbe puternic pentru a preveni lipirea lor de fundul vasului.

  • Daca puneti prea multi taietei deodata apa nu va reveni suficient de repede la temperatura de fierbere si taieteii se vor fierbe prea tare la exterior si prea putin la interior.
  • Daca nu puneti suficient de multa apa la fiert veti obtine niste taietei lipiciosi fierti neuniform.

Unii bucatari japonezi fierb taieteii dupa regulile mentionate anterior, dar cand apa incepe sa fiarba, adaugati in vas o cana de apa rece si pana cand taieteii se fierb, repetati aceasta operatie de trei sau patru ori, de fiecare data cand apa incepe din nou sa fiarba.

Indiferent de metoda pe care o folositi, trebuie sa verificati frecvent daca taieteii s-au fiert pentru a va asigura ca nu ii fierbeti prea tare.

Taieteii bine pregatiti au o textura usor gumoasa si sunt in intregime de aceeasi culoare.
Odata fierti, pentru a opri procesul de fierbere si pentru ca acestia sa nu devina lipiciosi, scurgeti repede apa si clatiti-i imediat sub un jet de apa rece sau in 2-3 ape.
Daca este necesar, reincalziti-i asezandu-i intr-o strecuratoare si scufundandu-i intr-un vas cu apa clocotita pana se incalzesc. Scurgeti-i apoi bine si serviti-i.

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai." Citeste mai multe despre autor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *