Reteta japoneza – Sushi vegan

Reteta japoneza - Sushi vegan

Sushi este un preparat popular in intreaga lume, dar asta nu inseamna ca toata lumea intelege pe deplin ce este acesta.

Pentru inceput, sushi nu este peste crud – mai degraba pestele crud (sashimi in Japoneza) este cel mai popular ingredient din acest preparat.

Termenul de sushi se refera mai exact la acele tipuri de mancare care se pregatesc cu orez asezonat cu otet si nu doar acele rulouri cu orez si alge pe care le stim cu totii.

Exista diferite tipuri de sushi:

  • Nigiri-zushi – sunt bucatele mici de orez presate cu mana, cu un strop de wasabi si diverse ingrediente deasupra. Aceasta categorie include maguro (cu o bucatica de ton deasupra), hamachi (cu peste cu coada galbena) si ebi (cu creveti).
  • Maki-zushi – sunt rulourile de orez invelite in alge de mare: tekkamaki (cu ton la mijloc) sikappamaki (cu castravete).
  • Inari-zushi – sunt pachetele de tofu prajite, umplute cu orez brun
  • Chirashi-zushi – este sushi servit pe o farfurie sau bol cu diverse ingrediente deasupra

Asezonarea acestui preparat se face cu sos de soia si wasabi (hrean japonez), ghimbir murat iar bautura care merge cel mai bine cu o portie de sushi este ceaiul verde (agari).

Cum se pregateste?

Dan Mateescu, specialist in gastronomie japoneza iti arata cum sa pregatesti, pas cu pas, acest preparat autentic japonez, vegan, pe cat de sanatos pe atat de savuros!

Despre Radu Mariana

Designer si content writer, colaborator al magazinului online Paradisul Verde - pasionata de un stil de viata echilibrat si sanatos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *