Tuturor ne place sa avem o piele sanatoasa si un par stralucitor, fiind in stare de a urma o gramada de diete si retete de toate felurile pentru a le obtine.
Dar care sa fie oare reteta potrivita care sa poata face minuni pentru piele, par si unghii?
Catina, de exemplu, este un fruct care a fost folosit in mod traditional pentru tratarea unei game largi de afectiuni ale pielii, datorita efectelor sale nutritive, regenerative si restaurative. Uleiul de catina este folosit pentru a ajuta la vindecarea diverselor leziuni ale pielii, arsuri, rani, eczeme, deteriorari diverse, uscarea pielii.
Recent, s-au facut studii privitoare la abilitatea sa de a combate ridurile, uscarea acuta a pielii si alte simptome ale pielii mature sau imbatranite prematur. In acest scop, s-a descoperit ca minunatul ulei de catina contine cantitati considerabile de fitosterol, vitaminele E si C, beta-caroten, antioxidanti si carotenoizi, toate acestea tratand cu succes o gama larga de afectiuni ale pielii mature.
Catina pentru piele.
Centrul medical al Universitatii din Maryland a descoperit recent ca acest fruct contine o forma speciala de vitamina E, mai specific alfa tocoferol, care reduce vizibil rugozitatea pielii, lungimea liniilor faciale si profunzimea acestora, prin aplicare locala.
Dintre acizii grasi continuti de catina, unul dintre cei mai hidratanti pentru piele este acidul palmitoleic omega-7, care este, de altfel, o componenta naturala a pielii si care este esentiala in tratarea arsurilor si vindecarea ranilor. Atunci cand este administrat pe cale orala (cand se consuma o cantitate suficienta de catina sau ulei de catina), Omega-7 hraneste pielea, fiind foarte util pentru tratarea bolilor sistemice de piele cum ar fi dermatita atopica – in decurs de aproximativ patru luni de administrare zilnica se poate observa o imbunatatire semnificativa a conditiei pielii.
Catina pentru piele este un adevarat panaceu – haideti sa nu ne sfiim sa o folosim ca atare, sau in cometicele pe care le folosim zilnic!
Catina pentru par.
Pentru un par frumos si sanatos acizii grasi Omega-3 si vitamina A sunt esentiale. Un deficit al acestor elemente poate provoca uscaciune a scalpului si implicit un par uscat si lipsit de vitalitate.
Catina pentru par este o sursa excelenta de amandoua aceste elemente, plus vitamina C – recunoscuta si ea pentru puterea antioxidanta pe care o are. Acest cocktail ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul scalpului, imbunatatind considerabil aspectul podoabei capilare.
Astazi, multe companii de produse cosmetice adauga ulei de catina in produse, cu scopul de a valorifica volumul mare de Omega 3, 6, 7 si 9 si vitaminele A, C, D, B, E si K continute de acest fruct nemaipomenit. Toate uleiurile si acizii grasi polinesaturati esentiali continuti de uleiul de catina imbunatatesc vizibil conditia parului, facandu-l mai stralucitor, restructurand in acelasi timp fibra capilara si conferind netezire. Uleiul de catina este un foarte bun tratament si impotriva caderii parului.
Aplicarea uleiului de catina pe par aduce beneficii precum:
- Restructurare celulara buna la nivelul scalpului
- Indepartarea acarienilor precum demodex, care sunt responsabili de caderea parului, rozacee, acnee
- Curatarea foliculilor de par
- Redobandirea elasticitatii parului
- Mentinerea umezelii la nivelul celulei de structura
- Protejarea cuticulei la nivel celular
Catina pentru unghii.
Pentru unghii, uleiul de catina trateaza cu succes innegrirea, micozele, exfolierea, rugozitatea si aspectul neregulat, acesta avand un puternic efect hidratant, de netezire si intarire.
Este suficienta masarea unghiilor si a cuticulelor in fiecare seara/o data la doua seri cu ulei de catina sau cu unguent de catina, iar numai dupa doua saptamani de utilizare se va putea observa o imbunatatire a aspectului unghiilor – acestea vor deveni mai netede, intarite si lucioase.
Pentru multitudinea de beneficii pe care ni le poate aduce aceasta planta deosebita – un adevarat miracol de la natura – catina sau uleiul de catina nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui.
Fructele, consumate ca atare, in dulceata, cu miere sau sub forma de ulei, va vor ajuta sa va mentineti sanatosi atat pe interior cat si pe exterior!
Articolul ăsta e mai mult reclamă decât știință. Uleiul de palmier și uleiul de cocos conțin grăsimi SATURATE, sunt de…