Plante afrodisiace pentru cresterea libidoului

Plante afrodisiace pentru cresterea libidoului

Invitat special: doamna doctor Daniela Vasile – doctor in stiinte medicale, nutritie, cu competente in api-fito-terapie, melo-terapie si ayurveda

Se spune ca libidoul incepe sa scada dupa menopauza (andropauza, dar aceasta este inca un subiect controversat in ceea ce priveste existenta sa), dar, din cauza stresului si a perioadelor surmenante, libidoul poate scadea chiar de la vaste tinere.

Problema este ca, de foarte multe ori, acest aspect este insotit de anumite dereglari hormonale, de anumite dereglari de stare de dispozitie si din aceasta perspectiva, atat medicina traditionala romaneasca, cat si medicinele traditionale orientale au anumite propuneri care sa fie folosite in acest scop.

La romani, de exemplu, la barbati, era foarte des folosit napraznicul, sub forma de suc – stors, presat si amestecat cu lapte.

Un alt remediu pentru cresterea libidoului, tot din aria noastra geografica, este branca-ursului – un afrodisiac exceptional si tonic/adaptogen (ne ajuta sa ne adaptam la necesitatile vietii).
Branca-ursului este si un remediu pentru fertilitate, utilizat inca de femeile care doresc sa ramana insarcinate. Branca-ursului, dupa o anumita varsta, este folosita si ca adaptogen, caci ea scade si tensiunea (in momentele de stres, cand suntem foarte obositi).

Ca si o paranteza, majoritatea afrodisiacelor sunt de natura tonifianta, dar au si acest efect fertilizant, ele putand fi folosite deopotriva de catre barbati si femei.
Spre deosebire de afrodisiacele sintetice, toate aceste afrodisiace naturale sunt mult mai bune pentru ca nu dau efecte secundare, si, mai mult decat atat, astazi, ele se prezinta intr-o maniera destul de placuta, adica fiole, capsule sau pulbere, care se consuma foarte usor.

Un alt afrodisiac si fertilizant masculin este Tribulus Terrestris (coltii babei, cum se cheama popular) – se gaseste in foarte multe forme (capsule, comprimate, pulbere) si este foarte eficient.

Ginsengul, in combinatie cu Ginko Biloba este iarasi de ajutor in cazul scaderii libidoului.

  • Ginsengul este, poate, cel mai cunoscut dintre toate plantele adaptogene, printre primele care au fost introduse la noi pe piata. Acesta poate sa fie Ginseng chinezesc, siberian sau coreean – au unele mici diferente ca si actiune, dar toate sunt foarte eficiente in sustinerea necesitatilor energetice si fizice ale corpului. Ele ofera o anumita robustete sexuala, dar totodata stimuleaza si mental, fiind si reglatoare ale activitatii inimii (au un usor fect de eliminare a tahicardiei sau palpitatiilor).
  • Ginko Biloba este foarte valoros ca si afrodisiac masculin mai ales, dar si in cazul unor tipologii feminine mai astenice / frigide, pentru ca el creste foarte mult circulatia (viteza de circulatie a sangelui), vascularizeaza foarte bine – este cunoscut ca si stimulent si tonic cerebral, dar el amplifica circulatia in tot corpul si in toate zonele.

Alaturi de Ginseng, se poate vorbi de Muira Puama, care este un afrodisiac foarte valoros si o planta antistres foarte buna.

Cand este cazul ca un barbat sau o femeie sa se indrepte spre acest tip de remedii?

Fiecare isi cunoaste modul de a fi si reactiile normale zilnice. Atunci cand simti ca este usor astenic, mai obosit si nu mai ai acelasi chef de viata (caci libidoul inseamna a avea apetit, chef de viata, nu se refera numai la sfera sexuala), nu mai ai acelasi interes fata de bucuriile pe care ti le ofera viata, poti recurge la stfel de suplimente naturale din plante cu efect afrodisiac.

De exemplu, pentru cine este mai obosit, mai astenic, mai placid si nu se poate concentra mental, boabele de cacao sunt extraodinare, consumate in locul cafelei (mai ales pentru femei, caci cafeaua reduce nivelul calciului si al altor minerale din organism).
Dimineata, se rontaie 2-3 boabe de cacao – ele refac buna dispozitie si conserva nivelul serotoninei (hormonul fericirii).

Maca este iarasi o planta cu multiple beneficii pentru sanatate, inclusiv afrodisiace – este o planta adaptogena originara din America de Sud si are forma unei ridichi – era folosita in perioada antica si de ev mediu de catre armata, pentru energie.
In zona europeana, in scop similar, era folosit schinduful de catre armatele romane (soldatilor li se punea schiduf in mancare).

Alaturi de Maca, si cu o potenta asemanatoare, poate chiar mai diversa ca si eficacitate / efecte, se afla Ashwagandha (Ginseng-ul indian) – este si tonic cerebral dar regleaza si somnul, deci pesoanele care au nivele mari de stres o pot folosi. Este si un sustentiv din punct de vedere al vietii sexuale.

Un alt afrodisiac masculin – Tianli – este foarte valoros si conoscut pentru proprietatile sale de a rezolva problemele legate de potenta.

Busuiocul din zona noastra este o planta vitalizanta si virilizanta, dar exista si un busuioc indian – Tulsi – care este un adaptogen si un tonic sexual foarte bun.

Un remediu exceptional pentru femei este Tonicul Regal cu laptisor de matca – amplifica feminitatea, fiind foarte usor de consumat.


Pe aceeasi tema:

Despre Radu Mariana

Designer si content writer, colaborator al magazinului online Paradisul Verde - pasionata de un stil de viata echilibrat si sanatos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *