Obtii maxim din crema de fata?

Obtii maxim din crema de fata?

Se stie ca toate tratamentele crema pe care le aplici zilnic pe fata functioneaza. Dar functioneaza maxim pentru tine?

In cele ce urmeaza te vom ajuta, pe cat putem de bine, sa obtii maximul de putere de ingrijire pe care il poate oferi crema de fata. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt chiar simpli si nu iti vor rapi mult timp:

Curatarea fetei este foarte importanta!

Machiajul si diversele impuritati dobandite pe timpul zilei ingreuneaza foarte tare actiunea benefica a ingredientelor continute de crema ta, ba mai mult, pot chiar modifica mecanismele biologice ale pielii. De aceea, o piele curata absoarbe mai bine ingredientele active din produsul tau de ingrijire.

Asadar, inainte de a aplica o crema, curata temeinic fata cu apa calduta si un produs de curatare / demachiant / apa micelara potrivite tipului tau de ten, sau, daca porti machiaj, neaparat indeparteaza-l cu ajutorul unui lapte demachiant inainte de a te spala cu apa. Asa esti sigura ca ai indepartat orice urma de machiaj si tenul tau este curat.

Pont! Poti folosi ulei de cocos pentru a te demachia. Este potrivit oricarui tip de ten, chiar si celui gras. Dupa cateva luni de utilizare constanta, vei observa ca tenul tau va fi hidratat, luminos si neted.

Ca si demachiant, uleiul de cocos se foloseste foarte usor: incalzeste putin ulei de cocos si pune o cantitate mica pe o discheta demachianta, maseaza delicat pe fata, gat si decolteu. Si gata! Te asiguram ca indeparteaza fondul de ten, rimelul de pe gene si pudra.

Exfoliaza pielea

Poti sa te gandesti la suprafata pielii – acele celule moarte – ca la o bariera impotriva patrunderii oricaror ingrediente hranitoare. Asa ca, inainte de a aplica orice crema de ingrijire, scapa mai intai de acea bariera prin folosirea unor produse exfoliante usoare, care sa nu iti irite pielea. Poti opta pentru un sapun demachiant care sa si exfolieze in acelasi timp!

Pont! Iti poti prepara un exfoliant natural cu zahar chiar la tine acasa: pentru asta ai nevoie de 4 lingurite de zahar brun, 2 lingurite de miere, o jumatate de mar si putin suc de lamaie.

Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca pana se obtine o pasta densa. Acest exfoliant il poti folosi ca atare – il aplici pe tenul umed, masezi usor si apoi clatesti cu apa calduta, sau il poti aplica si lasa pe fata aproximativ 15-20 de minute, ca pe o masca.

Tonifica

Mai departe, poti folosi o lotiune tonica adaptata si ea tipului tau de ten, care va indeparta orice impuritati ramase la nivelul pielii. Chiar mai mult, unele produse pentru demachiere lasa o pelicula la suprafata pielii pe care o poti indeprata numai cu tonic.

Tonicul este un produs care vine in completarea actiunii demachiantului, si care, pe langa actiunea de curatare, stimuleaza regenerarea celulara, reimprospateaza si hidrateaza, mentinand PH-ul natural al pielii.

Pont! Poti folosi pe post de lotiune tonica pentru ten uscat si sensibil ceai de musetel – ceaiul se lasa sa se raceasca, dupa care il poti aplica cu ajutorul unei dischete din bumbac sau cu ajutorul unei sticlute cu pulverizator.

Pentru tenul predispus la acnee, iritatii si eczeme, poti folosi un tonic obtinut din parti egale de otet din cidru de mere si apa. Acesta reduce excesul de sebum si lupta impotriva infectiilor.

Daca ai tenul gras sau mixt, foloseste o infuzie din frunze de menta. Se lasa la racit, dupa care se aplica cu ajutorul unei dischete. Poti adauga in aceasta infuzie un varf de lingurita de piatra de alaun, care are efect hemostatic, astringent, antibacterian si matifiant. Nu uita sa pastrezi amestecul la frigider.

Un tonic obtinut din ceai verde este antioxidant si anti-rid: se pun doua pliculete la o cana de apa fierbinte si se lasa la infuzat in jur de 10 minute. Pe acesta il poti pastra intr-o sticluta cu pulverizator si il poti folosi pe tot parcursul zilei cand ai nevoie de putina reimprospatare a tenului.

Pentru tenul gras sucul de lamaie reprezinta cea mai buna optiune: exfoliaza delicat, combate punctele negre si acneea si echilibreaza secretia de sebum. Daca ai tenul sensibil, amesteca-l cu apa inainte de a il aplica pe piele.

Imbunatateste circulatia sanguina la nivelul pielii

Imbunatatirea fluxului de sange se poate face prin masarea fetei cu degetele sau cu ajutorul unei perii mecanice/electrice special concepute pentru asa ceva.

Prin masaj, de orice fel, iti vei reimprospata tenul si vei incalzi usor pielea, permitand ingredientelor active sa patrunda mai usor la suprafata sa. In acelasi timp, vei imbunatati metabolismul celular. Rezultatul – toate bunatatile cremei tale vor fi absobite mai repede!

Alege ingredientele potrivite pentru ingrijirea pielii tale

Nu are nici un rost sa investesti in produse cosmetice si tratamente de ingrijire de care pielea ta nu are nevoie. In schimb, orice tip de piele are nevoie de hidratare. Acesta este punctul comun.

Si, cel mai important, orice tip de ten are nevoie de ingrediente cat mai naturale, bio, organice!

Nu iti sufoca pielea cu tot felul de substante chimice, deoarece, prin intermediul epidermei, ele ajung in sange, astfel, organismul tau se va hrani cu ele si nu sunt tocmai bune! Natura are suficiente ingrediente pentru orice tip de piele, poti fi sigura!

Este adevarat ca, folosind produse bio, rezultatele apar mai greu comparativ cu folosirea celorlalte produse de pe piata, dar sunt infinit mai sanatoase si mult mai de durata!

Opteaza pentru textura care ti se potriveste

Textura potrivita face mult – gel sau lichid pentru pielea grasa/mixta, crema usoara pentru pielea normala si formule mai consistente pentru cea uscata.

Alegerea texturii potrivite contribuie si ea la gradul de absorbtie al nutrientilor in piele, precum si la rapiditatea absorbtiei.

Concluzie

Fa-ti un obicei zilnic, de preferat dimineata si seara, din a-ti ingriji pielea urmand toti pasii de mai sus, si vei observa cum zi de zi, pielea ta va deveni mai sanatoasa si mai frumoasa!

Despre Radu Mariana

Designer si content writer, colaborator al magazinului online Paradisul Verde - pasionata de un stil de viata echilibrat si sanatos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *