Mochi prajite cu sos

Mochi prajite cu sos

Bucatile de mochi prajite sunt delicioase cand sunt servite cu sos sau invelite in foi de alge nori, dar vedeti daca puteti rezista sa le mancati inainte de a ajunge in acest sos!

Ingrediente pentru 3 portii

Mod de preparare

  • Adaugati in dashi sosul de soia shoyu si mirin-ul si puneti-le putin pe foc mic avand grija sa nu clocoteasca.
  • Intr-o cratita puneti mult ulei (5 cm adancime) si incalziti-l la 170ºC. La aceasta temperatura o picatura de aluat facuta cu faina si apa va cadea la fundul cratitei si se va ridica imediat la suprafata. 
  • Plasati incet bucatile de mochi in ulei, cate 2 sau 3 in functie de marimea cratitei, intorcandu-le ocazional pana cand suprafata lor devine crocanta si galbuie.
    Scurgeti-le apoi de ulei pe un prosop de bucatarie si continuati sa prajiti toate bucatile de mochi.
  • Puneti in trei boluri cate trei bucati de mochi. Turnati deasupra dashi-ul fierbinte (cate o treime in fiecare bol) si presarati deasupra daikon-ul ras si ceapa verde.

Pofta buna!

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai." Citeste mai multe despre autor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *