Miracolul din germinator

Miracolul din germinator

In anii ’60, in Statele Unite, un medic pe nume Ann Wigmore avea sa produca o revolutie in tratamentul uneia dintre cele mai grele boli cunoscute: cancerul.

”Medicamentele” pe care ea le folosea nu erau altceva decat un pumn de seminte incoltite de grau, orz, lucerna etc, cu ajutorul unui germinator. Aceste medicamente administrate oral ori sub forma de clisma, produceau minuni iar aceasta nu numai in cancer ci si in bolile de piele, in alergii, in bolile articulare, in cazurile de imbatranire prematura etc.

Multimea cazurilor vindecate au atras, la inceput, atentia opiniei publice, apoi pe cea a cercetatorilor care au descoperit ca toate semintele, atunci cand incep sa germineze, declanseaza energiile vietii care pot fi de un real folos in vindecarea celor mai diverse boli.

In filmuletul de mai jos o puteti urmari “live” intr-o inregistrare rara de arhiva pe dna. Ann Wigmore:

Faptul ca germenii pot incetini sau chiar face reversibila imbatranirea poate parea exagerat.

Totusi, cercetarile realizate de mai multi specialisti au evidentiat existenta in semintele germinate a numerosi factori anti-imbatranire.

Este vorba, in primul rand, de vitamine antioxidante dar si de o gama larga de enzime existente din abundenta in germenii proaspeti (aceasta nu este valabil in aceeasi masura pentru germenii uscati).

Alimentele bogate in enzime cum sunt germenii, legumele proaspete, fructele si sucul lor sunt cei mai importanti factori in incetinirea “ceasului” imbatranirii.

Carnea si alte alimente gatite, mai ales cele grase sau dulci, sunt deficitare in enzime. Aceste alimente incetinesc viteza metabolismului si slabesc sistemul imunitar.

Miracolul care are loc in germinator

Exista mai multe metode de germinare – toate sunt usor de facut, ca reprezinta, mai exact, o abilitate de crestere de baza, care implica provocarea unei seminte sa incolteasca.

Cateva conditii trebuie sa fie prezente pentru a germina corect o samanta. Veti avea nevoie de temperatura, umiditate, oxigen si intuneric adecvate.

Initial, samanta absoarbe apa, eliminand umezeala prin stratul protector catre centrul ei. Umiditatea este cea care readuce samanta la viata. Odata ce a fost absorbita suficienta umiditate de catre samanta, exteriorul acesteia se va deschide. Acesta este momentul in care radicula iese si se formeaza radacina.

Ipocotilul (sau tulpina semintei germinate) alungeste si impinge cotiledonul (partea semintei care formeaza primele frunze ale rasadului) deasupra solului.

Puteti observa, atunci cand samanta reuseste sa iasa la suprafata solulului ca forma sa seamana cu un baston incovoiat. Planta face acestu lucru pentru a proteja cotiledoanele pe masura ce acestea imping prin sol.

La expunerea la lumina, acest “baston incovoiat” va incepe sa se indrepte (fotomorfogeneza) si planta va incepe sa produca clorofila.

Aici procesul de germinare se incheie, in cazul lastarilor, caci este momentul in care planta are cei mai multi nutrienti. Pentru germeni, procesul se incheie in momentul in care se formeaza micuta radacina, caci acestia se consuma cu tot cu samanta.

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *