Inghetata vegana, usoara, cu Miso alb nepasteurizat

Inghetata vegana, usoara, cu Miso alb nepasteurizat

Aceasta este o inghetata vegana absolut delicioasa, cu doar 3 ingrediente: crema de cocos, sirop din malt de orez si miso alb.
Este o combinatie de ingrediente care merg foarte bine impreuna, oferind experienta celui de-al cincilea gust sau “umami”.

Pentru un plus de savoare si umami, poti adauga o lingurita de sos de soia Tamari.

La prepararea acestei inghetate, trebuie sa fii atent la ceva: inainte de orice, trebuie sa te asiguri ca bolul in care lucrezi si crema de cocos sunt reci. Si trebuie sa lucrezi rapid.

Odata preparata, inghetata se pastreaza intr-un recipient etans, la congelator, si se consuma in decurs de o saptamana, pentru ca dupa acest timp ea poate deveni granulata.

Ingrediente pentru aproximativ 500ml de inghetata

Mod de preparare

  • Aseaza cutiile de lapte de cocos cu capul in jos, la figider, pentru cel putin 12 ore inainte de prepararea inghetatei, pentru a le raci.
  • Daca poti, pune un vas mai mare, de preferat metalic, in congelator cu 20-30 de minute inainte de a prepara inghetata. Daca nu ai loc in congelator, pune-l in frigider si lasa-l pana se raceste bine.
  • Deschide cutiile de lapte de cococs – ar trebui ca masa solida sa se fi separat de lichid. Cu ajutorul unei site (daca este nevoie), scurge smantana solida si adaug-o in vasul pre-racit.
  • Cu ajutorul unui mixer, bate laptele de cocos pana formeza varfuri moi, apoi adauga siropul din malt de orez, pasta miso si sosul de soia Tamari si amesteca mai departe la viteza mica, sau chiar cu o spatula in locul mixerului.
  • Amestecul se transfera intr-un recipient cu capac etans si se pune la congelator peste noapte pentru a se intari.
  • Scoate inghetata din congelator cu 5 minute inainte de servire.

Pofta buna!


Mai poti incerca si:

Despre Radu Mariana

Designer si content writer, colaborator al magazinului online Paradisul Verde - pasionata de un stil de viata echilibrat si sanatos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *