Controversata Graviola

Controversata Graviola

Graviola este fuctul unui arbore care creste in padurile tropicale din Africa, Asia de Sud Est si America de sud. Este cunoscuta in lume sub denumiri multiple (custard apple, cherimoya, guanabana, soursop sau paw paw) dar numele sau stiintific este Annona Muricata.

Ingredientul sau activ este annonaceous acetogenins o substanta care face parte din familia neurotoxinelor si are rezultate redutabile in lupta impotriva cancerului. Sunt voci in lumea medicala care sustin ca ingredientul activ al plantei dauneaza bolnavilor de Parkinson.  Desi, nu s-au efectuat teste pe bolnavii de cancer, in studiile de laborator s-a observat ca extractul din frunze de  graviola are un efect devastator asupra celulelor canceroase, si ca consumul sau previne aparitia acestei boli.

Numeroase studii de laborator arata ca aceasta planta este un bun antiinflamator,  analgezic, antidiabetic, antiulcer si antivital si ca are potential in lupta cu cancerul. Un articol publicat in Mai 2010 in “International Journal of Molecular Sciences”  arata ca in urma unui studiu de laborator s-a putut trage concluzia ca extractul de frunze de graviola amelioreaza durerile si reduce inflamatia.

Un studiu publicat in “Jurnalul African de Medicina Traditionala, Complementara, și Alternativa”, in 2008 sugereaza ca graviola ajuta in mentineea nivelului de zaharuri din sange sub control, fiind extrem de benefica bolnavilor de dibet.

Medicina traditionala din tarile de unde provine graviola foloseste aceasta planta in tratarea infectiilor de natura virala. Un articol publicat in The Journal of Ethnopharmacology” in Mai  1998, arata ca extractul de frunze de graviola a reusit sa distruga virusul herpes simplex.

In zonele tropicale se obisnuieste sa se bea ceai din frunze proaspete de graviola. In zona in care noi locuim, aceasta varianta este evident exclusa, asa ca cea mai la indemana varianta ar fi pudra de graviola. Am mai discutat si in alte articole ca o pudra obtinuta cu respect fata de plante si oameni este o alegere perfecta in lipsa variantei crude sau in cazuri de incompatibilitate de gusturi.

Va rugam sa luati aceste informatii ca atare, ele nu reprezinta sugestia noastra pentru tratarea anumitor boli si recomandam ca acest supliment sa fie luat la sfatul si sub observatia unui medic naturopat.

Bibliografie:

bmccancer.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12885-015-1133-0

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25133801

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24337133

www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/graviola

healthyeating.sfgate.com/benefits-graviola-leaf-8947.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *