Ciuperca Tibetana- un parazit cu beneficii spectaculoase

Ciuperca Tibetana- un parazit cu beneficii spectaculoase

Yartsa gunbu, inseamna ceea ce iarna este insecta si vara iarba, si este numele tibetan al miracolului naturii cunoscut de noi ca ciuperca tibetana. Au fost necesari ani de studii ca cercetatorii sa se lamureasca ce este acest organism cu o capacitate incredibila de metamorfozare. Cand au descoperit-o savantii europeni au numit-o Cordyceps ceea ce inseamna batul insufletit sau iarba vie. Ciudate denumiri pentru o ciuperca…ciudate, dar sugestive pentru ca ciuperca tibetana este un parazit, care iarna traieste sub pamant parazitand insecte, iar vara creste deasupra pamantului precum iarba.

Componentele sale sunt pretioase. Acizi grasi si aminoacizi esentiali, vitaminele: B1, B2, B12, E si K, minerale cum ar fi calciu, magneziu, sodiu, fier, potasiu si altele, enzime, steroli si nu in ultimul rand proteine, ii dau complexitate si fac ca actiunea ei sa fie una asupra intregului trup.

Cercetarile stiintifice au aratat de-a lungul timpului ca plantele parazite sunt specialiste in lupta impotriva cancerului. Asemenea vascului si tortelului, ciuperca tibetana are capacitatea de a lupta impotriva tumorilor maligne, la randul lor, niste paraziti.

Studii efectuate in China incepand din 2007, arata legatura clara intre ciuperca tibetana si retragerea unor cancere cum ar fi cel de colon, cel de san, piele, prostata si altele. In plus, aceste studii arata ca substanta numita cordyceptin, prezenta in ciuperca tibetana lupta atat impotriva  aparitiei cancerului dar si impotriva metastazarii acestuia.

O cura de cateva saptamani cu ciuperca tibetana, stimuleaza imunitatea. Luata impreuna cu diverse tratamente alopate protejeaza organismul impotriva efectelor adverse ale cortizonului, citostaticelor, antibioticelor sau antiinflamatoarelor. In China, este folosita in spitale alopate pentru a ajuta pacientii care sufera operatii de transplant de rinichi, procedura studiata si confirmata de studii pe animale datand din anul 2016.

Poate fi folosita cu succes in tratarea afectiunilor respiratorii, reglarea colesterolului si a trigliceridelor. Conform unui studiu efectuat la Universitatea din Michigan, ciuperca tibetana are efecte spectaculoase in tratarea Hepatitei B si impiedica fibrozarea ficatului si aparitia cirozei.

Intr-o scriere chinezeasca antica, din timpul dinastiei Tang, ciuperca tibetana este pentru prima oara descrisa drept un amplificator al energiei Yang (masculine) avand rezultate spectaculoase in tratarea infertilitatii, disfunctiilor erectile, oligospemiei sau chiar impotentei. Faptul ca actioneaza direct asupra testicolelor, dar si reduce stresul psihic conduce la o imbunatatire a vietii sexuale.

Multiple valente, multiple proprietati, multiple beneficii si infinite surse de informare. Ciuperca tibetana ne-a devenit accesibila in ultimele decenii datorita multitudinii studiilor efectuate de cercetatorii chinezi, care pornind de la scrieri antice au testat efectele miraculoase. Studiul continua, si al lor, si al nostru.

Bibliografie:

//www.formula-as.ro/2014/1107/medicina-naturii-44/ciuperca-tibetana-inamicul-nr-1-al-cancerului-17432

//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28137532

//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28303227

//online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/acm.1998.4.3-289

//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28225075

//www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25704018

Despre Ina Bascoveanu

Are un stil de viata raw-vegan, gateste, scrie si are propria afacere, numita "Ce stie Ina sa faca" - unde gasesti o gramada de produse raw-vegane si retete care mai de care!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *