Budinca de mei cu physalis

Budinca de mei cu physalis

Un gust acru-astringent poate fi imblanzit de miere combinata cu scortisoara sau nucsoara. Physalis mai este cunoscut si sub numele de golden berrys sau incan berrys (catina incasa). Fructul plantei cunoscut sub numele stintific de Physalis alkekengi are un astfel de gust si cu niste beneficii incredibile pentru sanatate. Sezonul rece se apropie si aceste fructe ne protejeaza de gripe si laringite, asa ca vi le recomandam cu caldura, ca atare sau in budinci cum este cea de mai jos.

Budinca de mei cu physalis

Ingrediente:
– 50g mei
– 200ml lapte de ovaz
– 1lg pudra de roscove
– 6lg zahar de cocos
Physalis
Scortisoara

Mod de preparare:

Meiul se lasa la inmuiat 2-3 ore in apa alcalina, apoi se spala si se fierbe impreuna cu laptele de ovaz si zaharul timp de 10-15 minute pana cand “infloreste”.  Se lasa apoi inca 10-15 minute sa absoarba tot lichidul. Budinca obtinuta se imparte in doua parti egale. In una din parti adaugam pudra de roscove in cea de-a doua scortisoara dupa gust. Fructele uscate Physalis se lasa la inmuiat peste noapte in apa cu miere sau zahar. Se monteaza in cupe de sticla, un strat cu scortisoara in care adaugam fructele de physalis scurse bine, apoi un strat cu pudra de roscove.

Se poate orna cu fulgi de migdale sau fulgi de cocos in functie de gust si inspiratie.

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *