Apa qlarivia sau apa vie

Apa qlarivia sau apa vie

Un institut din Ramnicu Valcea este singurul producator din lume al apei saracite in deuteriu, numita popular apa vie, concentratia fiind de peste 5 ori mai mica decat in cazul apei obisnuite. Comercializata sub denumirea de apa Qlarivia ea este foarte utila pentru tratarea stresului, întarzierea imbatranirii si prelungirea vietii celor bolnavi de cancer. Ungaria si Japonia importa de cativa ani sute de tone de apa vie.

Apa normala consumata în mod curent are 140 ppm (părţi pe milion) de deuteriu. Apa Qlarivia are 25 ppm deuteriu. Denumirea de apa vie vine din comparatia cu apa care exista in vita de vie primavara, care are 70 ppm deuteriu. Până la descoperirea apei Qlarivia era considerata cea mai bună apa existenta.

După 1990, apa usoara cu proprietati terapeutice, a inceput sa fie produsa in cantitati mari pentru a fi comercializata. S-au făcut si observatii medicale constatandu-se ca are efecte benefice la persoanele cu un grad mare de stres si chiar intarzie imbatranirea. La Institutul Oncologic de la Timisoara s-au facut studii si s-a observat ca apa vie poate prelungi viata unui bolnav de cancer in medie cu doi ani. Din 2007 apa vie a fost brevetata si pe plan international si premiata cu medalii de aur la saloanele de inventica de la Geneva, Bruxelles si Londra.

Deuteriul este izotopul stabil al hidrogenului care se gaseste in natura. Prin inlocuirea unui atom de hidrogen din molecula apei cu un atom de deuteriu rezulta apa usoara. Pe masură ce noi imbatranim, apa din organismul nostru imbatraneste si ea si retine din ce in ce mai multe reziduuri sub forma de gaze. La copii si tineri, cantitatea de gaze dizolvata in organism este de patru ori mai mica decat la o persoana in varsta. Daca izbutim sa inlocuim apa “poluata” din interiorul organismului cu o apa nepoluata, atunci vom reusi sa dam o noua tinerete organismului. În lumea vegetala si animala, apa saracita in deuteriu creste productivitatea cu 56% la grau si cu 250% la castravete si ridichi, ajuta gainile sa produca de doua ori mai multe oua, dubleaza speranta de viata la cobai.

Apa Qlarivia poate fi bauta ca apa de masa, in combinatie cu apa plata/de izvor, indeplinind toate cerintele legale pentru apa potabila sau poate fi aplicata local la nivelul unei zone de interes de pe corpul uman.

Cele mai importante efecte ale apei Qlarivia

Metabolice: scade necesarul de insulina si glicemia la diabeticii insulino-dependenti, reduce colesterolul si lipidele din sange, imbunatateste metabolismul general, starea generala, somnul, digestia si imunitatea

Neuropsihice: îmbunatateste capacitatea de munca, memoria, reduce anxietatea si depresia.

Dermatologice: imbunătăţeste aspectul pielii, trateaza anumite afecţiuni, cum ar fi psoriazisul

Alte efecte: detoxifierea si reglarea sistemului digestiv, reducerea riscului de atacuri de inima, tonifierea masei musculare, reglarea sistemului circulator, scaderea riscului de imbolnavire si de infectii, reglarea temperaturii corpului, arderea rapida a grasimilor si construirea masei musculare, grabirea procesului de insanatosire, incetinirea procesului de imbatranire.

Există doua cai majore pentru a reduce concentratia de deuteriu din organism:

A. Consumul de legume si fructe proaspete, de alimente vegetariene în general, care sunt bogate în apa cu continut redus in deuteriu, spre deosebire de carne si de produsele din carne care, din contra, sporesc cantitatea de deuteriu.

B. Consumul direct de apa cu continut redus in deuteriu. Consumul zilnic a 500 ml apa Qlarivia asigura echilibrul in deuteriu echivalent cu consumul a 3-4 kg de fructe proaspete. Cele doua cai de reducere a deuteriului din organism, prin alimentatie vegetariana si prin administrare de apa Qlarivia se completeaza intr-un mod fericit.

Deuteriul este unul din izotopii hidrogenului. Nucleul celor mai mulţi atomi de hidrogen din natura conţine un proton, insa nucleul atomului de hidrogen mai poate contine si un proton si un neutron sau un proton si doi neutroni. In primul caz, acesta se numeste deuteriu iar in al doilea, tritiu. Cantitatea de deuteriu din apa variaza in functie de latitudine, dar si de altitudine (are o valoare de 150 ppm la nivelul marii si de circa 130 ppm la o inaltime de 2.000 de metri). Cantitatea de deuteriu masurata in apa este direct proportionala cu continutul de deuteriu al organismelor care traiesc aici.

Concentraţia de deuteriu din organismul unui adult este de circa 120-140 ppm. Cu toate ca nu pare mult, dacă comparam aceasta cantitate cu masa altor elemente vitale, se observa ca deuteriul este prezent in corp intr-o cantitate de sase ori mai mare decat calciul si de zece ori mai mare decat magneziul. O serie de experimente au demonstrat ca apa cu continut scazut in deuteriu poate fi folosita cu rezultate deosebite si fara nici un efect toxic. In plus, are influenta asupra diviziunii celulare. Cu cat concentratia de deuteriu din apa este mai mica, cu atat va fi mai lent procesul de diviziune celulară, ceea ce inseamnă ca „imbatranirea” organismului va fi încetinita. De asemenea, in cazul unei diviziuni celulare rapide, cresc si sansele aparitiei defectelor de diviziune.

Despre Geza Zakarias

"Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *