Alga calcaroasa – O fiinta ca-n povesti…

Alga calcaroasa - O fiinta ca-n povesti

De cele mai multe ori in povestirile fantastice exista cel putin o fiinta care e jumate ceva si jumate altceva…jumate om, jumate peste, jumate cal, jumatate om sau jumate magar jumate iepure. Eh, povestile sunt inspirate la un nivel incipient din realitate, apoi se adauga, se condimenteaza si se cosmetizeata totul pana cand e bun de catalogat ca fiind fantezie.

Alga Calcaroasa – jumate planta, jumate piatra

Daca nu ma credeti, uite… azi va povestesc despre o fiinta fantastica jumate planta, jumate piatra pe numele sau latinesc Lithothamnium calcareum care se traduce fructul din piatra calcaroasa, care este pe cat de interesanta pe atat de reala.
Cand a fost descoperita, a fost catalogata drept un coral si asa a ramas pana cand biologul chilian Rodolfo Philippi a studiat-o si a realizat ca este de fapt o planta. Exista mai mult de o suta de specii de alga, cele mai pretioase dintre ele continand un numar impresionant de minerale cum ar fi calciu, mangan, magneziu, fier, fosfor, seleniu. Pe langa bogatia de minerale, alga calcaroasa contine si un numar impresionant de oligoelemente, ajungand la un total maxim de 70 de elemente chimice.
Pe cat de impresionanta este lista elementelor continute, pe atat este de impresionanta lista afectiunilor impotriva carora acest organism maruntel lupta. In cazul unor boli grave si atata de des intalnite precum reumatismul, osteoporoza sau lipsa de calciu, cure de lunga dutata cu alga calcaroasa duc la ameliorarea inflamatiilor, durerilor, fragilitatii osoase.
Complexul de elemente continut ajuta in ameliorarea starilor specifice pre menopauzei, menopauzei si post menopauzei iar in sarcina impiedica demineralizarea gravidei care se poate materializa in fragilizarea unghiilor si deteriorarea danturii. Odata obisnuita in sarcina, mama poate continua in alaptarea administrarea de alga calcaroasa, aceasta transmitand prin lapte pruncului toate beneficiile sale.
Calciul si magneziul se absorb cel mai bine impreuna, si mama natura stie asta mai bine decat oricine, nefiind intamplatoare prezenta acestei combinatii in multe dintre plante. Magneziul este responsabil intre altele cu combaterea efectelor toxicitatii asupra corpului uman, ceea ce il face indispensabil pentru sanatatea omului modern. Combinatia de calciu si magneziu ajuta la cresterea puterii de concentrare si imbunatatirea functiilor cognitive.
Calciul este un mineral vital pentru buna dezvoltarea a trupului uman in prima perioada a vietii si pentru buna sa functionare la maturitate. De cele mai multe ori dieta nu acopera necesarul de calciu si simtim nevoia suplimentarii. Marea majoritate a suplimentelor contin carbonat de calciu obtinut prin procedee chimice din surse anorganice. Alga calcaroasa contine calciu organic, dar si multe alte minerale, adunate de ea in timpul vietii din mare si depozitate in scheletul sau. La moartea sa aceasta lasa scheletul in urma, acesta este recoltat si procesat pentru consum uman. Procesul presupune actiuni blande care nu implica substante chimice.
Alga calcaroasa este un supliment complex, care se formeaza in mod sustenabil, este organic si deci usor de absorbit de trupul uman. Este un supliment care aduce multiple beneficii si nu are efecte adverse.
Sperand ca am reusit sa va trezesc interesul, va las cu pofta de aprofundare si cu incredearea de a testat acest miracol al naturii.

Bibliografie:
caloriebee.com/nutrition/is-algae-calcium-better
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14693979
viataverdeviu.ro/stres-magneziu-boli
www.medical-explorer.com/bone.php?036
www.algae-facts.com/Lithothamnium-Calcareum.1981.0.html?&lang=en&pin=&license=&contact=&country=&short_license
www.science.gov/topicpages/a/algae+lithothamnion+calcareum.html

Despre Ina Bascoveanu

Are un stil de viata raw-vegan, gateste, scrie si are propria afacere, numita "Ce stie Ina sa faca" - unde gasesti o gramada de produse raw-vegane si retete care mai de care!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *