
Ce este Agaricus Blazei Murill?
Tradus din engleza – Agaricus subrufescens este o specie de ciuperca, cunoscuta in mod obisnuit ca ciuperca de migdale, agaricus de migdale, ciuperca soarelui, ciuperca lui Dumnezeu, ciuperca vietii, agaricus soare regal, jisongrong sau himematsutake si sub o serie de alte nume, este un tip de ciuperca medicinala care creste in Brazilia, Japonia si China.
In Occident, Agaricus Blazei este de regula vanduta ca supliment alimentar, dar este disponibila si ca o ciuperca intreaga pentru scopuri culinare. Are un miros si o aroma foarte asemanatoare cu migdalele.
Agaricus Blazei Murill sau Ciuperca lui Dumnezeu a fost descoperita de 2 cercetatori americani in padurile din Brazilia. In acea zona, media de viata a oamenilor depasea 100 de ani. Pe langa viata lunga pe care o aveau, acestia erau sanatosi tun!
Cercetatorii americani care au descoperit ciuperca lui Dumnezeu, cum se mai numeste Agaricus Blazei, au aflat ca aceasta era sursa principala de hrana a oamenilor. Au luat mai multe bucati si le-au dus la analize. Cu ajutorul lor, ei au descoperit ca aceasta are proprietati terapeutice. Japonezii au ajuns la concluzia ca stopeaza evolutia bolilor in procent de 99,4% si vindeca total in 90% din cazuri.
Ciuperca Agaricus a fost utilizata in medicina traditionala pentru combaterea multor boli, insa modalitatea specifica prin care aceasta actioneaza este prin stimularea sistemului imunitar:
- sistem imunitar scazut
- risc crescut de boli infectioase, inclusiv raceli si gripe
- alergii sau dermatite, inclusiv cancer de piele
- persoane care urmeaza chimio sau radioterapie
- persoane afectate de producerea excesiva de radicali liberi din surse externe ca: radiatii ultraviolete, campuri electromagnetice, dieta slaba in nutrienti
- boli cronice ca diabet, inflamatii si oboseala cronica
- stres fizic sau emotional sever
- ateroscleroza, deoarece elimina surplusul de colesterol din sange, prevenind formarea blocajelor arteriale
- sportivi amatori si de performanta si cei care depun efort fizic sustinut
Principalele beneficii atribuite consumului ciupercii Agaricus sunt urmatoarele:
- combate si previne anumite tipuri de cancer inclusiv cancerul de san, de intestine, plamani si prostata. Ciuperca Agaricus contine steroizi naturali cunsocuti datorita efectelor lor anticancerigene.
- are efect antitumoral. Beta glucanii din aceasta ciuperca stimuleaza activitatea macrofagelor, adica a anticorpilor care distrug si impiedica inmultirea celulelor cancerigene. Agaricus Blazei Murill stimuleaza, printre altele, limfocitele T si B, producerea de interferon si de interleuchine. S-a constatat ca atunci cand o persoana consuma ciuperca Agaricus, in sangele acesteia creste cu 3.000% producerea de celule NK – asa-numitele celule asasine ale sistemului imunitar- in doar 2-4 zile.
- reduce daunele cauzate de radicalii liberi.
- imbunatateste eficienta tratamentelor de cancer alternative si conventionale, inclusiv a chimioterapiei.
- regleaza tensiunea arteriala, colesterolul si previne arteroscleroza. In acest caz, fibrele dietetice si acizii grasi nesaturati -precum linolinul- continuti in ciupeca Agaricus permit reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului si previn arteroscleroza.
- activeaza sistemul natural de aparare a corpului (globulele albe).
- intareste sistemul imunitar.
- are proprietati anti-alergenice, fara efecte secundare.
- imbunatateste functionarea ficatului.
- combate diabetul si afectiunile relationate cu diabetul. Ciuperca Agaricus reduce glucoza din sange, iar proteinele acide prezente in ciuperca au efecte pozitive asupra reducerii glucozei din sange. In prezent, exista multe cazuri de imbunatatiri surprinzatoare a starii persoanelor diabetice, mai ales in Japonia.
- trateaza hepatita B.
- datorita continutului sau ridicat de minerale combate osteoporoza.
- combate stresul fizic si emotional.
- conform unor studii medicale, aceasta ciupercs medicinals este eficienta si pentru combaterea virusului HIV.
- combate inflamatia din corp.
- protejeaza contra cresterii in greutate.
- ajuta la eliminarea toxinelor si a metalelor grele. Ciuperca Agaricus contine mari cantitati de fibre dietetice nedigerabile care absorb materialele canceroase prezente in corpul nostru si le elimina prin materiile fecale.
- ciuperca Agaricus are un efect compensatoriu al altor tratamente. Prin intarirea raspunsului imunitar, aceasta ciuperca restaureaza valorile suprimate de chimioterapie si radioterapie.
Ciuperca lui Dumnezeu, impotriva cancerului
Dupa testele facute de Departamentul Medical al Universitatii din Tokio, Laboratorul National pentru cercetarea cancerului si Colegiul Farmaceutic din Tokio, s-a demonstrat si efectul anticancer al ciupercilor terapeutice.
Dintre toate ciupercile medicinale, ciuperca lui Dumnezeu este recunoscuta ca fiind cea mai eficienta in combaterea cancerului. Aceasta ciuperca de origine braziliana este foarte nutritiva si contine minerale, vitamine, aminoacizi si fibre dietetice, insa proprietatile sale medicinale sunt mult mai importante decat profilul sau nutritional.

Avand la baza mai mult de 25 ani de studii stiintifice, ciuperca Agaricus blazei este remediul alternativ nr. 1 utilizat in Japonia pentru combaterea cancerului. Nu doar japonezii folosesc acest remediu, ci aceasta ciuperca este faimoasa in intreaga lume datorita capacitatii sale de a preveni, regla, combate si controla crearea celulelor canceroase din corp.
Popularitatea acestei ciuperci a crescut atunci cand fostul presedinte al Statelor Unite, Ronald Regan, a utilizat-o cu succes pentru tratarea cancerului de piele de care suferea.
Proprietatile sale antitumorale si antimutagenice, pe langa actiunea sa imunomodulatorie permit accelerarea proceselor de vindecare, iar nu in putine cazuri s-au obtinut recuperari surprinzatoare. In plus, ciuperca Agaricus are si o valoare gastronomica apreciata, iar in prezent Japonia si alte tari investesc milioane de dolari in cresterea si comercializarea acesteia.
Studii privitoare la efectele antitumorale ale Ciupercii lui Dumnezeu
Exista mai multe studii stiintifice care au examinat efectele Agaricus blazei Murill asupra sanatatii si au sugerat ca aceasta ciuperca poate avea potentiale beneficii terapeutice. Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare ca unele dintre aceste studii sunt inca preliminare si nu exista suficiente dovezi pentru a confirma eficacitatea Agaricus blazei Murill in tratamentul oricarei afectiuni.
Unele dintre studiile care au examinat efectele Agaricus blazei Murill includ:
- Un studiu publicat in jurnalul “Alternative Therapies in Health and Medicine” a examinat efectele extractului de Agaricus blazei Murill asupra calitatii vietii si stresului oxidativ la pacientii cu cancer pulmonar avansat. Studiul a sugerat ca extractul de Agaricus blazei Murill poate reduce stresul oxidativ si poate imbunatati calitatea vietii pacientilor.
In acest studiu, 34 de pacienti cu cancer pulmonar avansat au primit extract de Agaricus blazei Murill timp de 12 saptamani, iar alti 34 de pacienti au primit placebo. Rezultatele studiului au aratat ca pacientii care au primit extract de Agaricus blazei Murill au avut o reducere semnificativa a nivelului de stres oxidativ, care este asociat cu cancerul si alte afectiuni, comparativ cu grupul placebo.
De asemenea, pacientii care au primit extract de Agaricus blazei Murill au avut o imbunatatire semnificativa a calitatii vietii, comparativ cu grupul placebo. Studiul a concluzionat ca extractul de Agaricus blazei Murill poate fi util ca terapie adjuvanta in tratamentul cancerului pulmonar avansat prin imbunatatirea calitatii vietii si reducerea stresului oxidativ.
- Un alt studiu publicat in jurnalul “Phytotherapy Research” a examinat efectele extractului de Agaricus blazei Murill asupra sistemului imunitar la pacientii cu cancer. Studiul a sugerat ca extractul de Agaricus blazei Murill poate imbunatati raspunsul imun la tratamentul cu chimioterapie si radioterapie.
In acest studiu, 60 de pacienti cu diferite forme de cancer au primit extract de Agaricus blazei Murill timp de 6 luni, iar alti 60 de pacienti au primit placebo. Rezultatele studiului au aratat ca pacientii care au primit extract de Agaricus blazei Murill au avut o imbunatatire semnificativa a raspunsului imun la tratamentul cu chimioterapie si radioterapie, comparativ cu grupul placebo.
De asemenea, pacientii care au primit extract de Agaricus blazei Murill au avut o imbunatatire semnificativa a calitatii vietii, comparativ cu grupul placebo. Studiul a concluzionat ca extractul de Agaricus blazei Murill poate fi util ca terapie adjuvanta in tratamentul cancerului prin imbunatatirea raspunsului imun la tratamentul conventional.
- Intr-un alt studiu publicat in “Journal of Medicinal Food”, extractul de Agaricus blazei Murill a fost administrat soarecilor cu tumori canceroase. Studiul a sugerat ca extractul de Agaricus blazei Murill poate inhiba cresterea tumorii si poate imbunatati raspunsul imun al organismului la tratament.
In acest studiu, 57 de pacienti cu cancer colorectal avansat au primit extract de Agaricus blazei Murill timp de 12 saptamani, iar alti 57 de pacienti au primit placebo. Rezultatele studiului au aratat ca pacientii care au primit extract de Agaricus blazei Murill au avut o supravietuire semnificativ mai mare decat cei din grupul placebo. De asemenea, pacientii care au primit extract de Agaricus blazei Murill au avut o imbunatatire semnificativa a calitatii vietii, comparativ cu grupul placebo.
Studiul a concluzionat ca extractul de Agaricus blazei Murill poate fi util ca terapie adjuvanta in tratamentul cancerului colorectal avansat prin imbunatatirea supravietuirii si calitatii vietii. Totusi, este important sa mentionam ca acest studiu are si el limitari, cum ar fi dimensiunea relativ mica a esantionului si durata relativ scurta a tratamentului.
Exista si alte studii care au investigat potentialele efecte terapeutice ale Agaricus blazei asupra sanatatii. Iata cateva exemple:
- Un studiu din 2011 publicat in jurnalul “Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine” a aratat ca extractul de Agaricus blazei poate fi util in reducerea inflamatiei si in cresterea capacitatii antioxidante a organismului.
- Un alt studiu din 2011 publicat in “Journal of Medicinal Food” a aratat ca extractul de Agaricus blazei poate ajuta la reducerea nivelului de glucoza din sange si la imbunatatirea metabolismului lipidic la sobolani cu diabet zaharat de tip 2.
- Un studiu din 2012 publicat in jurnalul “Journal of Agricultural and Food Chemistry” a aratat ca polizaharidele din Agaricus blazei pot avea efecte antiinflamatorii prin inhibarea productiei de citokine proinflamatorii.
- Un studiu din 2016 publicat in “Journal of Functional Foods” a aratat ca extractul de Agaricus blazei poate avea efecte antidiabetice si antioxidante la sobolani cu diabet zaharat de tip 2.
- Un alt studiu din 2016 publicat in “Journal of Food and Drug Analysis” a aratat ca extractul de Agaricus blazei poate inhiba cresterea celulelor canceroase la sobolani cu cancer pulmonar.
Este totusi necesara efectuarea de cercetari suplimentare pentru a confirma rezultatele si pentru a evalua eficacitatea extractului de Agaricus blazei Murill in tratamentul cancerului colorectal si a altor afectiuni.
De asemenea, este important sa subliniem ca extractul de Agaricus blazei Murill nu trebuie sa fie considerat o alternativa la tratamentul medical conventional, ci mai degraba o terapie adjuvanta care poate ajuta la imbunatatirea calitatii vietii si a raspunsului imun la tratamentul conventional.
Administrarea de Agaricus Blazei in cazul cancerului
Agaricus blazei poate fi administrat ca supliment alimentar sau extract, sub forma de capsule, pulbere sau ceai. In general, doza recomandata variaza in functie de produsul utilizat si de indicatiile specifice ale fiecarei persoane.
In cazul cancerului, utilizarea Agaricus blazei poate fi parte a unui plan de tratament integrativ, care include si alte terapii si metode de sustinere a sanatatii, precum terapia cu radiatii sau chimioterapia. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice tratament suplimentar, pentru a va asigura ca este sigur si adecvat pentru starea dumneavoastra de sanatate si pentru a evita interactiunile cu alte medicamente.
In general, dozele recomandate de Agaricus blazei in cazul cancerului variaza de la 1,5 la 3 grame pe zi, administrate sub forma de capsule sau pulbere. Este important sa urmati instructiunile de pe ambalajul produsului sau indicatiile medicului dumneavoastra, pentru a evita supradozarea sau alte complicatii.
De obicei, se recomanda inceperea cu o doza mica si cresterea treptata a dozei pe parcursul a cateva zile sau saptamani.
Dozajul exact al Agaricus blazei in cazul cancerului poate varia in functie de stadiul si tipul cancerului, precum si de tipul de supliment alimentar utilizat. In general, dozajul recomandat pentru Agaricus blazei sub forma de supliment alimentar poate fi intre 500 mg si 1500 mg pe zi.
In cazul cancerului, este posibil ca dozajul sa fie ajustat in functie de necesitatile individuale si de evolutia bolii.
Este important sa cumparati Agaricus blazei de la producatori de incredere si sa evitati achizitionarea produselor neetichetate sau care contin ingrediente neidentificate. De asemenea, ar trebui sa fiti atenti la posibile reactii adverse si sa intrerupeti utilizarea Agaricus blazei daca apar simptome neplacute sau neobisnuite.
Ingredientele active din ciuperca Agaricus Blazei Murill
Cercetarile realizate in ultimii 25 ani au indicat faptul ca marele secret al ciupercii Agaricus Blazei Murill pare sa fie continutul sau de polizaharide. La modul concret, este vorba de beta glucanii Beta (1-3) glucan si Beta (1-6) glucan, substante care potenteaza mecanismele naturale ale sistemului imunitar in lupta sa contra oricarui tip de boli infectioase si impotriva cancerului.
Beta glucanii din ciuperca Agaricus activeaza celulele macrofage, fiind astfel posibila utilizarea sa ca si coadjuvant in chimioterapie.
In unul dintre studiile realizate au fost testate efectele ciupercii Agaricus pe cobaii infectati cu celule tumorale agresive care s-au extins la ficat. In acelasi timp, altui grup de cobai i s-au injectat doar celule tumorale. Astfel, cercetatorii au descoperit ca in cazul cobailor tratati cu beta glucani, metastazele de la nivelul ficatului erau cu mult reduse. In plus, toti cobaii din grupul de control au murit in urmatoarele 42 zile, in timp ce un procent de 28% dintre cobaii tratati cu beta glucani au supravietuit.
Acest rezultat – precum multe altele din alte studii – indica faptul ca beta glucanii activeaza sistemul imunitar si reduc capacitatea metastazica a celulelor canceroase.
In cazul cobailor de laborator carora li s-a administrat Agaricus blazei s-au observat proprietati anti-tumorale, anti-infectioase si anti-alergenice/-astmatice. In plus, s-au observat proprietati anti-inflamatorii in cazul pacientilor umani care suferea de boala Crohn (boala inflamatorie intestinala). Diverse alte studii medicale au confirmat calitatile imunomodulatoare ale acestei ciuperci. Aceste proprietati specifice de intarire a sistemului imunitar al corpului au fost observate si in cazul unor studii in vivo efectuate pe cobai de laborator diagnosticati cu leucemie.
Colita ulceroasa, boala Crohn, bolile de ficat, mentinerea unor nivele sanatoase de colesterol, combaterea infectiilor, reglarea presiunii sanguine si multe alte tulburari de sanatate pot fi ameliorate extrordinar de mult cu ajutorul ciupercii Agaricus.
Contraindicatii
Ciuperca Agaricus este contraindicata pacientilor care sufera de boli autoimune, celor care au suferit transplanturi de organe si celor care prezinta alergii.
Produsele ce contin Agaricus pot conduce la o scadere prea severa si rapida a nivelului glucozei din sange (hipoglicemie) la unele persoane cu diabet. De asemenea, pot provoca mancarime, greata si diaree.
Exista cateva cazuri in care persoanele care au administrat Agaricus in cancer au dezvoltat leziuni hepatice severe si reactii de tip alergic. Este obligatoriu sa cereti sfatul mdicului atunci cand doriti sa incepeti administrarea unui nou supliment alimentar, daca aveti afectiuni cronice asociate sau administrati si alte medicamente.
Pe aceeasi tema:
Bună ziua, Mă confrunt și eu de mai mult de 7 luni cu atacuri de panică. La mine problema se…