Vin Merlot Cabernet Sec 2012 - Eco Demeter 750ml Wassmann

Acest produs nu mai este in stoc

6090000238378

Produs nou

Wassmann

86,00 lei

EcologicCu certificare Demeter

Descriere

Vin rosu sec premium Merlot Cabernet Sauvignon din agricultura biodinamica (regiunea viticola Villany), o combinatie noua in gama de vinuri Villany Wassmann (Merlot (60 la suta) si Cabernet Sauvignon).

Este un vin foarte fructat si compact, apreciat pe Wein-Plus, un internet-portal dedicat vinului, ca avand o aroma de afine, dude, ceva coacaze si nuante finale de cirese, cu tenta usor picanta de nuca si nuante vegetale in fundal, fruct fin relativ rece, foarte suculent si tineresc, stil elegant, fin glazurat, cu un final foarte bun, destul de suculent, cu tenta de coaja de portocala.

Recoltare și vinificare: strugurii Merlot au fost recoltati la 10 septembrie cu 100 grade Oe, iar cei din soiul Cabernet Sauvignon la 27 septembrie cu 95 grade Oe, au fost lasati sa fermenteze aproape 4 saptamani pe terci si apoi pentru maturare 15 luni in butoaie de stejar, folosind butoaie din Ungaria și Franța.

Vinul a fost apoi amestecat si lasat in continuare la maturat in aceste butoaie 8 luni, pus apoi in sticle fara a-i adauga alte ingrediente si lansat pe piata dupa alte 8 luni.

*grad Oegrad pe scara Oechsle, scara hidrometrica pentru masurarea densitatii mustului de struguri, ce indica maturitatea (gradul de coacere) si continutul de zahar al strugurilor folositi in vinificatie.
1 grad Oe corespunde unei diferente de 1 g dintre masa unui litru de must la 20 grade Celsius si 1 kg (masa unui litru de apa).
De exemplu, mustul cu o masa specifica de 1,084 grame pe litru are 84 grade Oe.
Indici fizico-chimiciUMValoare
Alcoolprocente din volum12,69
Zaharurig/l0,9
Aciditateg/l5,6
Sulf totalmg48

Limita superioara pentru continutul de sulf al vinurilor ecologice seci este de 120 mg/l. Alergeni: contine sulfiti.

Tara de provenienta: Ungaria.

CertificareDemeter International

Certificare Demeter

Demeter este o organizatie non-profit infiintata in 1985 cu misiunea de a arata oamenilor cum sa faca agricultura sustenabila, in conformitate cu practicile si principiile biodinamicii. Viziunea lor: sa vindece planeta prin agricultura!

Pentru mai multe informatii despre ceea ce inseamna vinurile biodinamice, va invitam sa cititi:

"Vin biodinamic – ce inseamna?"

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Vin Merlot Cabernet Sec 2012 - Eco Demeter 750ml Wassmann

Vin Merlot Cabernet Sec 2012 - Eco Demeter 750ml Wassmann

Vin rosu sec premium foarte fructat si compact din agricultura biodinamica regiunea viticola Villany Este o combinatie noua in gama de vinuri Villany Wassmann Merlot 60 la suta si Cabernet Sauvignon

Da Nu