Categorie: Uleiuri Presate la Rece

Sunt 73 produse.

Se afiseaza 1-72 din 73 produs(e)

Filtre active

     

In acest subcapitol gasiti uleiuri presate la rece, la diferite cantitati, pe care puteti folosi atat alimentar, in diferite mancaruri, cat si terapeutic, la prevenirea si tratarea anumitelor afectiuni, Nu in ultimul rand, uleiurile presate la rece sunt benefice si folosite extern, pe piele, in cosmetica. 

   

Ce sunt uleiurile presate la rece?

Uleiurile presate la rece sunt uleiuri nerafinate chimic care sunt obtinute prin presarea mecanica a semintelor. Uleiurile presate la rece au un rol important in alimentatie, mai ales in cadrul unei diete echilibrate si sanatoase.

Este bine cunoscut faptul ca uleiurile presate la rece sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, in vitamine, minerale si antioxidanti, ele avand o actiune complexa si foarte benefica asupra organismului.

Preferand consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate si al grasimilor de origine animala, se poate preveni imbatranirea precoce, se obtine scaderea colesterolului si a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, se poate preveni aparitia depresiilor, a insomniei, a alergiilor, a constipatiei, a litiazei renale sau biliare.

De asemenea, daca sunt consumate in mod echilibrat, uleiurile presate la rece au un efect benefic asupra ficatului, a pielii si sunt foarte utile pentru mentinerea echilibrului hormonal.

   

Aceste efecte benefice ale uleiurilor presate la rece nu pot aparea in cazul uleiurilor rafinate, deoarece in acest caz, extractia din seminte se face la temperaturi ridicate, ceea ce are ca efect inactivarea multora dintre componentele benefice ale uleiului, iar pe de alta parte se folosesc multe substante chimice pentru rafinarea si stabilizarea uleiului care au o serie de efecte nocive asupra organismului.

Deoarece uleiurile presate la rece pastreaza proprietatile terapeutice ale plantelor din care sunt extrase, ele sunt o sursa naturala de sanatate, fiind foarte utile in preventia sau tratarea unor boli precum diabetul, osteoporoza, infertilitate, artrita, sau chiar a diferitelor tipuri de cancer (de san, de colon sau de piele).

Luand in considerare toate aceste beneficii exceptionale ale uleiurilor presate la rece, merita sa le introducem in alimentatia zilnica, alaturi de o dieta cat mai echilibrata si mai sanatoasa.