Pudra ecologica din frunze de Medicago sativa, lucerna. Consumata in scop terapeutic creste viteza de coagulare a sangelui, reduce nivelul de colesterol in cazuri de hipercolesterolemie, are efect diuretic si usor laxativ, detoxifiant, antianemic si remineralizant, fiind recomandata ca supliment alimentar pentru imbunatatirea sanatatii persoanelor cu diabet si anemie, pentru tratarea indigestiei si a tulburarilor renale, pentru tratarea problemelor legate de vezica urinara si prostata, pentru tratarea astmului si a artritei.
Alfalfa (?tatal tuturor alimentelor? in araba) sau lucerna (Medicago sativa) este cunoscuta in principal ca planta furajera, dar frunzele, germenii si semintele sale sunt folosite cu succes de secole si in scop terapeutic. Prin comparatie cu alte plante, este foarte bogata in vitamina K, aminoacizi si enzime ce sustin digestia si asimilarea alimentelor, are in compozitie vitaminele A si C, vitamine din grupa B si minerale (de mangan, cupru, magneziu, fosfor, zinc, fier, calciu si potasiu).
Conform cercetarilor efectuate, lucerna poate inactiva agentii chimici cancerigeni in ficat si intestinul subtire, inainte ca acestia sa poata avea vreun efect negativ asupra organismului, scade nivelul colesterolului si diminueaza durerile datorate artritei, gutei sau reumatismului, a demonstrat proprietati antibacteriene impotriva bacteriilor gram-negative (Salmonella typhi) si contine cel putin o proteina cu activitate antitumorala cunoscuta. Este frecvent utilizata in infectii ale vezicii urinare, folosita pe piele sau in baie este benefica in cazuri de oboseala sau sensibilitate musculara, reduce inflamatiile si durerile cauzate de reumatism si artrita, detozifiaza sangele si rinichii si neutralizeaza acizii, are efect antianemic, stabilizeaza nivelul zaharului din sange, echilibreaza glanda pituitara, are efect slab diuretic si laxativ. Totodata, alfalfa este folosita si ca stimulent al apetitului, ca tonic, stimulent digestiv, in cazuri de insomnie sau pentru relaxarea sistemului nervos.
Utilizarile traditionale ale lucernei includ cazuri de artrita, furuncule, scorbut, febra, disurie, calculi sau chiar cancer, fiind folosita si ca tonic (tonic renal, tonic al prostatei si al sistemului reproductiv, tonic muscular, glandular sau cardiac, etc.), depurativ, emetic, emenagog si galactogog. Creste viteza de coagulare a sangelui, reduce nivelul de colesterol in cazuri de hipercolesterolemie, are efect diuretic si usor laxativ, detoxifiant, antianemic si remineralizant. Nu trebuie insa consumata de persoanele care sufera de asa numitele boli autoimune.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 990kJ / 237kcal
Proteine: 34g
Grasimi: 10g din care acizi grasi saturati: 1.5g
Carbohidrati: 44g din care zaharuri: <1g
Fibre: 34g
Sodiu: 190mg.
Produs/cultivat in UE. Tara de provenenta: Olanda.
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
Plante medicinale considerate superalimente
Alfalfa - lucerna cu proprietati deosebite
Pudra ?verde? sau suplimentele alimentare bogate in clorofila
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@