Seminte de Floarea-soarelui decojite 150g Paradisul Verde

6090000248407

Produs nou

Paradisul Verde
Obtine o reducere. Detalii

3,50 lei

Descriere

Seminte de floarea-soarelui decorticate in gama “Paradisul Verde”. Semintele crude de floarea soarelui sunt o sursa foarte bogata de fibre alimentare, proteine, acizi grasi omega 6, vitamine (E, B1, B6, B9 (acid folic)) si minerale (de mangan, cupru, magneziu, seleniu, fosfor), fitosteroli. Sunt energizante si antioxidante, sustin reglarea digestiei si indepartarea depozitelor de grasime din organism, combat oboseala, stresul si insomnia si sunt de un real folos in tratarea depresiei sau a anxietatii. Se recomanda consumarea acestor seminte crude, prin prajire acestea pierzandu-si o mare parte din proprietatile terapeutice. Puteti servi seminte de floarea-soarelui ca atare sau adaugate in salate, supe sau sosuri.

 

Floarea-soarelui (Helianthus annuus) are o istorie deosebita ca planta de cultura. In urma cu aproximativ 5000 de ani era o sursa de hrana bogata in grasimi pentru nativii din zona de astazi a Mexicului, dar, adusa in Spania la inceputul secolului al XVI-lea, a fost cultivata in Europa initial ca planta ornamentala. Ajuns in Olanda, Petru cel Mare a apreciat-o in mod deosebit si a luat cu el semintele plantei in Rusia, unde a inceput sa fie cultivata incepand din jurul anului 1700 ca sursa de ulei neinterzis de postul Bisericii Ortodoxe. Abea in al treilea deceniu al secolului XIX, uleiul de floarea-soarelui era fabricat pe scara larga in Rusia.

 

Valori nutritionale/100g

Energie: 2594 kJ / 620 kcal

Proteine: 20 g

Grasimi: 51 g, din care acizi grasi saturati: 46 g

Carbohidrati: 20.2 g, din care zaharuri 2.7 g

Fibre: 8.8 g

Sare: <0.01 g.

Tara de origine: Bulgaria. Produs ambalat pentru Paradisul Verde in Romania.

  

Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:

Floarea soarelui – istoria unei plante deosebite

Seminte de floarea-soarelui – o gustare cu beneficii pentru sanatate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Sumar

5

(1 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (1)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Nota 
2021-04-08

Un produs bun

Din punct de verde raport pret-calitate este un produs foarte bun, la un pret Ok. Folosesc Seminte de Floarea-soarelui Paradisul Verde in smoothiuri, fac saptamanal paine cu seminte, si mai rontaim si asa, crud. Este un produs bun, niciodata n-am prins sa fie ceva problema cu el, pare proaspat mereu si pretul este chiar foarte OK. Mai inainte luam din alta parte si mi s-a intamp[lat ca a trebuit sa arunc toata punga pentru ca erau rancede. Daca gasesc un produs bun, prefer sa merg cu el mai departe.

   Comentariul tau

   Seminte de Floarea-soarelui decojite 150g Paradisul Verde

   Seminte de Floarea-soarelui decojite 150g Paradisul Verde

   Semintele de floarea soarelui sunt energizante si antioxidante, sustin reglarea digestiei si indepartarea depozitelor de grasime din organism, combat oboseala, stresul si insomnia si sunt de un real folos in tratarea depresiei sau a anxietatii.

   Da Nu