Paste De Grau Spelta Integral Spirale - Eco 250g Paradisul Verde

6090000220366

Produs nou

Paradisul Verde

5,00 lei

In stoc

EcologicVeganNu contine Zahar

Descriere

Paste de grau spelta integral sub forma de spirale, Paradisul Verde. Timp de fierbere: 2-8 minute.

Graul spelta (Triticum aestivum ssp. spelta) este o specie hexaploida de grau cultivata inca din epoca bronzului, mai ales de catre popoarele germanice. Se pare ca a rezultat initial prin hibridare dintr-o specie tetraploida cultivata de grau, precum graul emmer si o specie salbatica diploida cunoscuta sub numele de iarba-caprei (Aegilops tauschii), dar unele soiuri tarzii din Europa, aparute acum 8000 de ani, pot fi rezultatul unei a doua hibridizari dintre graul emmer si o varianta a graului spelta pentru paine. Are bobul sticlos ce ramane „imbracat“ in palee dupa treierat, cu un continut foarte bogat in gluten si rezistent la ger si boli. Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante, desi prin macinare se pierd in parte din substantele proteice.

Graul spelta are un gust deosebit si, comparativ cu graul comun are un continut mai ridicat de substante nutritive (aminoacizi, minerale, acizi grasi nesaturati) si L-Tryptophan (precursorul hormonului de buna-dispozitie), contine Thiocyanat (cu efect vitalizant, de stimulare a imunitatii si antiinflamator) si preia mai putine metale grele din mediul inconjurator.

Ingrediente: faina integrala de grau spelta*, apa. * ingrediente din agricultura ecologica. Produsul contine gluten.

Valori nutritionaleUM/100g
EnergieKJ1446
kcal346
Proteineg14.8
Carbohidratig67.8
Lipideg1

Produs/Cultivat in Ungaria. Tara de provenienta: Ungaria.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Paste De Grau Spelta Integral Spirale - Eco 250g Paradisul Verde

Paste De Grau Spelta Integral Spirale - Eco 250g Paradisul Verde

Graul spelta are un gust deosebit si comparativ cu graul comun are un continut mai ridicat de substante nutritive aminoacizi minerale acizi grasi nesaturati si L Tryptophan precursorul hormonului de buna dispozitie contine Thiocyanat cu efect vitalizant de stimulare a imunitatii si antiinflamator si preia mai putine metale grele din mediul inconjurator

Da Nu