Paste Grau Ancestral Tarchana - Eco 200g Paradisul Verde

Acest produs nu mai face parte din oferta curenta

6090000243006

Produs nou

Paradisul Verde
EcologicVeganNu contine Zahar

Descriere

Paste Grau Ancestral Tarchana Paradisul Verde - paste fara ou din faina integrala si semiintegrala de grau ancestral. Ingrediente: faina integrala de grau ancestral*, faina semiintegrala de grau ancestral*, apa. *din agricultura ecologica. Produs vegan. Alergeni: contine gluten.

 • Graul ancestral (Triticum dicoccum - Triticum turgidum ssp. dicoccum) este o specie tetraploida de grau (2n = 28 de cromozomi) cunoscuta si sub numele de grau emmer sau grau farro. Din graul ancestral se obtine o paine apreciata ca buna d.p.d.v al standardelor de gust si textura traditionale, dar in zilele noastre aceasta specie de grau se foloseste mai des pentru obtinerea de paste fainoase datorita continutului sau ridicat de fibre, mai mare decat cel al graului comun. A fost cereala principala a vremurilor vechi (Egipt, Mesopotamia), dar din cauza pretentiilor sale fata de caldura incepand din epoca bronzului a fost inlocuit treptat de speciile hexaploide  (2n = 42 de cromozomi). In zilele noastre se cultiva mai rar.
 • `Tarchana`, termen de origine turca/persana ce semnifica un aluat facut din faina de grau si cas, este se pare cuvantul din care provine `tarhonya`, respectiv numele din limba maghiara pentru un tip de `paste rase` asemanatoare ca forma cuscusului, boabelor de orz sau picaturilor de apa. Aceste paste sunt foarte populare in Ungaria inca din secolul al XVI-lea si se obtin de obicei prin razuire dintr-un aluat din faina de grau, apa si oua intregi. Odata uscate si depozitate, acestea se pot praji si/sau fierbe si se folosesc pentru obtinerea multor preparate culinare. In Ungaria sunt de obicei prajite in unt sau in untura si apoi sunt fierte.
Produs/Cultivat in Ungaria. Tara de provenienta: Ungaria.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Paste Grau Ancestral Tarchana - Eco 200g Paradisul Verde

Paste Grau Ancestral Tarchana - Eco 200g Paradisul Verde

Paste fara ou din faina integrala si semiintegrala de grau ancestral Din graul ancestral se obtine o paine apreciata ca buna dpdv al standardelor de gust si textura traditionale dar in zilele noastre se foloseste mai des pentru obtinerea de paste fainoase datorita continutului sau ridicat de fibre mai mare decat cel al graului comun

Da Nu