Paste Grau Ancestral Macaroane - Eco 250g Pv

Acest produs nu mai face parte din oferta curenta

6090000242054

Produs nou

Paradisul Verde
EcologicVegan

Descriere

Macaroane din grau ancestral (Triticum dicoccum) cultivat ecologic. Produs/Cultivat in Ungaria. Tara de provenienta: Ungaria. Ingrediente: grau ancestral (Triticum dicoccum) din agricultura ecologica, apa. Graul apartine genului Triticum, familia Gramineae si cuprinde un mare numar de forme salbatice (primitive) sau cultivate (evoluate, rezultate prin incrucisare intre diferite specii cultivate si spontane), clasificate azi mai des dupa numarul de cromozomi.

 • grupa diploida (2n = 14 cromozomi) cuprinde forma salbatica Triticum monococcum ssp. boeoticum si forma cultivata Triticum monococcum ssp. monococcum (alacul);
 • grupa tetraploida (2n = 28 cromozomi) se apreciaza ca a rezultat prin incrucişarea spontana a granelor diploide cu specia spontana Aegilops speltoides. Forma salbatica din aceasta grupa este Triticum turgidum ssp. dicoccoides, iar formele cultivate sunt numeroase;
 • grupa hexaploida (2n = 42 cromozomi) aprovenit prin incrucişarea spontana a granelor tetraploide cu specia salbatica Aegilops squarrosa. Forma salbatica nu este cunoscuta, in schimb, in aceasta grupa sunt cuprinse mai multe specii cultivate, unele deosebit de importante.

Triticum dicoccum (Triticum turgidum ssp. dicoccum) este o specie tetraploida de grau cunoscuta si sub numele de grau emmer sau grau farro. Este varianta cultivata a graului tenchi, specia tetraploida salbatica de grau din care prin mutatii a rezultat ulterior si graul durrum (Triticum turgidum ssp. Turgidum conv. Durum).

Graul tenchi (Triticum turgidum ssp. dicoccoides) se apreciaza ca a rezultat in urma incrucisarii spontane a speciilor diploide de grau cu specia spontana Aegilops speltoides. Este prima forma de grau cultivata si una dintre primele plante luate in cultura, incepand cu anul 7000 i.e.n. Astazi este cultivat sporadic in tari din Asia Mica, in India si Etiopia, bobul sau ramane „imbracat” dupa treierat, fiind sticlos si bogat in proteine.

Principala diferenta dintre specia salbatica de grau (graul tenchi) si varianta sa cultivata (graul emmer/farro/Triticum dicoccum), este ca boabele coapte de grau salbatic se „sparg” imprastiind semintele pe sol, in timp ce la graul cultivat spicul ramane intact si semintele sunt mai usor de recoltat.

Cereala principala a vremurilor vechi (Egipt, Mesopotamia), Triticum dicoccum a fost inlocuita treptat incepand din epoca bronzului de speciile hexaploide precum graul spelta, datorita pretentiilor sale fata de caldura. In zilele noastre se cultiva mai rar.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

5

(1 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (1)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Nota 
2018-11-03

Aceste paste sunt foarte gustoase! Le-am servit cu sos de rosii, ciuperci, fulgi de drojdie, tofu si germeni de fasole mung.
Sanatate in farfurie :)

   Comentariul tau

   Paste Grau Ancestral Macaroane - Eco 250g Pv

   Paste Grau Ancestral Macaroane - Eco 250g Pv

   Cereala principala a vremurilor vechi Egipt Mesopotamia Triticum dicoccum a fost inlocuita treptat incepand din epoca bronzului de speciile hexaploide precum graul spelta datorita pretentiilor sale fata de caldura

   Da Nu