Pasta Cacao - Eco 250g Pv Et

6090000237098

Produs nou

Paradisul Verde

33,50 lei

In stoc - Livrare 1-3 zile lucratoare

EcologicVegan

Descriere

Pasta de cacao/cacao liquor este masa de cacao pura obtinuta din penitele de cacao/cocoa nibs prin macinare si topire, continand in proportie aproximativ egala substanta solida/uscata de cacao si unt de cacao. Industrial este folosita pentru obtinerea ciocolatei amare sau este in continuare separata in unt de cacao si substamta solida/uscata de cacao. Pasta de cacao contine in general 53% grasimi (unt de cacao), 17% carbohidrati, 6% taninuri si 1.5% teobromina. Contine: pasta de cacao (Theobroma cacao, varietatea Criollo). Principalele soiuri de cacao sunt Forastero, Criollo si Trinitario, 95% din productia mondiala de cacaoa fiind din varietatea Forastero, mai productiva si mai rezistenta la boli. Totusi, boabele de cacao de cea mai buna calitate provin din varietatea Criollo, considerata o delicatesa. Soiul Trinitario este un hibrid intre soiurile Criollo si Forastero, de o mult mai buna calitate decat acesta din urma si mai rezistent la boli decat soiul Criollo.

Valori nutritionaleUM/100g
EnergieKJ2432
kcal588
Proteineg14
Carbohidratig4.7
zaharuri<0,1
Lipideg51.6
acizi grasi saturatig32,3
Fibreg24.5
Sodiumg<6

Recomandam a se lichefia in prealabil pe baie de abur, dupa care este necesar sa fie folosita imediat pentru creme, torturi sau ciocolata raw, ori pentru a decora diverse preparate, etc. Produs/Cultivat in Peru. Tara de provenienta: Marea Britanie. Boabele de cacao sunt semintele arborelui de cacao (Theobroma cacao), arbore vesnic verde de mica inaltime (4-8 m), ce creste in regiunile tropicale din America Centrala si de Sud. Din fructele sale ovoidale, cu lungimea de 15-30 cm si culoare initiala verde, rosu sau violet, respectiv galben sau portocaliu la maturitate, dupa indepartarea cojii groase (2 cm grosime) si a pulpei mucilaginoase ce sustine semintele, se obtin boabele crude de cacao, de culoare violet maroniu si mai rar albe. Acestea sunt lasate cateva zile sa fermenteze, sunt prajite iar apoi le este indepartata coaja, proces in urma caruia rezulta penitele de cacao din care este extras in continuare untul de cacao, folosind prese hidraulice sau prin procesul Broma (scurgerea gravitationala a grasimii din boabe/pudra de cacao, la temperaturi la care aceasta se afla sub forma fluida). In general cacaoa este apreciata atat ca sursa bogata in antioxidanti (procianidine si flavonoide) ce pot avea efecte benefice impotriva proceselor de imbatranire a organismului sau pentru sanatatea sistemului cardiovascular (epicatechina), cat si pentru activitatea sa de stimulare mentala datorata continutului de teobromina, aspecte sustinute si de cercetarile efectuate de Harvard Medical School si de o serie de studii publicate in Archives of International Medicine.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Pasta Cacao - Eco 250g Pv Et

Pasta Cacao - Eco 250g Pv Et

Pasta de cacaocacao liquor este masa de cacao pura obtinuta din penitele de cacaococoa nibs prin macinare si topire continand in proportie aproximativ egala substanta solidauscata de cacao si unt de cacao

Da Nu