Mierea de tei Szasz Ilyes este produsul padurilor de tei din Dobrogea, unde albinele sunt transportate in transhumanta. Culoarea ei variaza de la un galben deschis pana la culoarea chihlimbarului, gustul este foarte caracteristic, putin amarui, iar mirosul specific florilor de tei. Cristalizeaza relativ incet cu cristale de dimensiuni mai mari, albe, cateodata stratificate, respectiv in partea superioara cristale mai mari, in mijloc cristale mai fine si in partea de jos sub forma fluida de culoare mai inchisa.
Efectele terapeutice ale mierii de tei sunt de ameliorare in cazul simptomelor de raceala (tuse, bronsita), acestea fiind datorate continutului in uleiuri volatile si in farnezolina. Datorita continutului in colina (impiedica depunerea de grasimi in organism) previne sclerozarea vaselor sanguine, are si un puternic efect antimicrobian si este recomandata in stari de nervozitate si neliniste sau in tratamentul insomniilor.
Pentru a obtine efectul calmant si o stare de odihna inaite de culcare, este recomandata consumarea unei linguri de miere de tei amestecata in lapte de vaca caldut, pe care il vom consuma cat se poate de incet.
Mierea ecologica de tei Szasz Ilyes este produsa de albine din polenul si nectarul cules de acestea din zone in care nu au fost efectuate tratamentele specifice plantatiilor intensive (nu s-au stropit, nu s-au folosit insecto-fungicide) si unde nu sunt cultivate plante modificate genetic. De asemenea, producatorii nu folosesc chimicale sau medicamente, ca de exemplu antibiotice, pentru ca acestea ar putea ajunge ulterior in miere.
Valoarea alimentara a mierii de albine consta in zaharurile simple pe care le continute (glucoza si fructoza). Acestea sunt direct asimilate si arse complet, nemaifiind necesara o prelucrare speciala prin digestie. In acest proces sunt descompuse pana la stadiul de bioxid de carbon si apa, eliberand energie in toate toate etapele de descompunere prin care trec. Prin comparatie cu zaharul comercial, mierea de albine are un continut ridicat de microelemente, enzime, acizi organici, vitamine si uleiuri volatile, foarte benefice organismului uman.
Cele mai frecvente afectiuni in tratamentul carora este recomandata mierea de albine sunt ranile, arsurile si degeraturile, bolile interne (stomac, inima, ficat, bila) si afectiunile cailor respiratorii (rinite, guturai, sinuzite, faringite, bronsite), bolile endocrine sau ginecologice, anemiile, afectiunile psihiatrice sau neurologice.
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
De ce se cristalizeaza mierea?
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@