Miere Manuka Umf 25 - Eco 250g Sonnentor
search
 • Miere Manuka Umf 25 - Eco 250g Sonnentor

Miere Manuka Umf 25 - Eco 250g Sonnentor

9004145000711 Sonnentor
220,00 lei
Pret pe kg: 880.00 lei
Ultimele produse in stoc

info Obtine o reducere. Detalii
Modalitati de livrare:
 • Curier Rapid
 • Livrare Gratuita Brasov
 • Ridicare din magazin Brasov - Sfantu Ioan 4
Modalitati de plata:
 • Sistem ramburs
 • Transfer bancar
 • Prin card la curier
 • Prin card online

 • thumb_up Ecologic
 • thumb_up Nu contine alergeni

Descriere

Suta la suta miere Manuka TA 25+ (factor total de activitate antibacteriana - 25+) Sonnentor. Mierea Manuka are puternice proprietati antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflmatorii si antifungice. Conform cercetarilor actuale recunoscute, mierea Manuka are puteri vindecatoare extrem de eficiente! Produs bio procesat in sistem Carbon Neutru (productia acestor produse nu creste emisia de dioxid de carbon in atmosfera).

Mierea Manuka se obtine din nectarul florilor de manuka (Leptospermum scoparium si/sau L. polygalifolium, familia Myrtaceae), L. scoparium fiind un arbust cu frunze vesnic verzi originar din Noua Zeelanda si sud-estul Australiei (cunoscut si ca mirt manuka sau arbore de ceai din Noua Zeelanda), iar L. polygalifolium (cunoscut si ca tantoon) un arbust ce apartine aceleiasi familii, originar din sudul Australiei si din Insula Lord Howe (sunt sase specii strans inrudite). Pentru a fi etichetata Miere Manuka Noua Zeelanda, cel putin 70 la suta din continutul produsului trebuie sa provina din arbusti L. scoparium. Sunt necesare teste de identificare datorita faptului ca acesti arbusti impart areale comune cu speciile Kunzea ericoides numite si Kanuka, ce apartin aceleiasi familii de plante (Myrtaceae), infloresc in aceeasi perioada, iar florile si polenul lor au caracteristici morfologice similare cu ale arbustilor manuka, fiind greu de deosebit chiar de unii apicultori. Mierea manuka (L. scoparium) este inchisa la culoare, este tixotropica (se lichefiaza daca este agitata sau sub actiunea ultrasunetelor), are aroma puternica de pamant umed si iarba neagra (Calluna vulgaris) si gust mineral usor amar, in timp ce mierea de K. ericoides este de un galben pal si clar, are gust si aroma delicata, dulce si usor aromata si nu este tixotropica.

Mierea de manuka este apreciata ca tratament alternativ datorita proprietatilor antibacteriene demonstrate in vitro de o componenta a sa (metilglioxal/MGO), componenta identificata de Peter Molan, profesor de biologie la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda. Aceasta activitate antibacteriana speciala a fost denumita non-peroxid/NPA si, spre deosebire de activitatea antibacteriana a mierii obisnuite datorata peroxidului de hidrogen (produs de o enzima, glucoza oxidaza), nu este anihilata la nivelul fluidelor corporale. Eficienta mierii Manuka este evidentiata prin diferite masuratori se teste de labotator, concretizate prin diferiti factori de evaluare:

NPA/UMF - factor ce indica doar nivelul de activitate non-peroxid a mierii, un nivel mai ridicat al acestui indice indicand o activitate NPO mai puternica;

MGO - factor ce are la baza continutul in methylglyoxal (g /1 kg miere), acesta fiind insa doar un indicativ chimic ce poate avea valori ridicate si in situatii in care nivelul NPA/UMF este scazut, pentru ca se poate modifica in timp si este foarte greu sa se stabileasca o conversie directa intre NPA/UMF si MGO. Cercetarile efectuate au evidentiat faptul ca metilglioxalul (methylglyoxal/MG/MGO) din miere apare ca urmare a interactiunii dintre dihidroxiacetona (dihydroxyacetone/DHA) cu diferite proteine si aminoacizi existenti in mod natural in miere, astfel incat concentratia maxima de MG din orice mostra particulara de miere poate fi indicata si de continutul sau in DHA. Metilglioxalul nu produce peroxid de hidrogen dar rezista mai mult in timp, la caldura si la lumina, si are efect antibacterian imediat. In mierea obisnuita este prezent in cantitati foarte mici, respectiv 20-50 mg/kg, pe cand un kilogram de miere manuka are 800 mg de metilglioxal.

TA - factor ce se refera la intreaga activitate antibacteriala a mierii respective, indicele fiind calculat prin combinarea nivelurilor corespunzatoare actiunii non-peroxid, caracteristica doar mierii manuka, si a celei datorata peroxidului de hidrogen pe care o are mierea obisnuita. Ca urmare, TA nu este un indicativ specific doar mierii manuka si valorile sale vor fi intotdeauna mai mari decat cele etichetate cu NPO sau UMF.

A (Active) - in ceea ce priveste comercializarea mierii ca fiind activa/active, termenul a fost introdus pentru a diferentia mierea manuka ce prezinta activitate non-peroxid de mierea de manuka ce nu are aceasta actiune. Este insa important sa se precizeze ce masuratori au fost facute in vederea stabilirii acestei activitati, respectiv corespunzatoare indicativului TA sau NPA/UMF.

KFactor este o marca inregistrata de firma Wedderspoon - masoara concentratia de granule de polen din mierea de manuka, un nivel ridicat indicand o miere cu efecte antioxidante ridicate (KFactor 12 - 65% granule de  polen, KFactor 16 - 75% granule de polen, KFactor 22 - 90% granule de polen etc.).

Valori nutritionale UM /100g
Energie kJ 1446
kcal  341
Proteine g  0,30
Carbohidrati g  84,30
zaharuri g  84,30
Lipide g  0,21
acizi grasi saturati g  0,10
Sare g  0,10

Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:

Superalimente: Ce Sunt, Tipuri, Beneficii

Totul Despre Miere de Manuka: Beneficii, Proprietati, Indicatii

Indicatorii folositi in catalogarea mierii de Manuka

De ce atata valva pentru mierea de Manuka?

Review-uri si Comentarii

Nota medie

5.0
☆☆☆☆☆ ★★★★★
1 Review
☆☆☆☆☆ ★★★★★ Excelent 1
☆☆☆☆☆ ★★★★ Bun 0
☆☆☆☆☆ ★★★ Mediu 0
☆☆☆☆☆ ★★ Slab 0
☆☆☆☆☆ Teribil 0

 • Review-uri (1)
 • Intrebari si raspunsuri (0)
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
☆☆☆☆☆ ★★★★★ (@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
A fost de ajutor? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Scrie un comentariu

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Raspunsuri @ANSWERS_NB@ A placut @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nu a placut @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Comentarii @COMMENTS_NB@
Raspunde Adauga un comentariu
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Reply
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Adauga un comentariu @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply