Miere Manuka Umf 25 - Eco 250g Sonnentor

In stoc - Livrare 1-3 zile lucratoare

9004145000711

Produs nou

Sonnentor
Obtine o reducere. Detalii

179,50 lei

EcologicNu contine alergeni

Descriere

Suta la suta miere Manuka TA 25+ (factor total de activitate antibacteriana „ 25+”) Sonnentor. Mierea Manuka are puternice proprietati antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflmatorii si antifungice. Conform cercetarilor actuale recunoscute, mierea Manuka are puteri vindecatoare extrem de eficiente! Produs bio procesat in sistem „Carbon Neutru” (productia acestor produse nu creste emisia de dioxid de carbon in atmosfera).

Mierea Manuka se obtine din nectarul florilor de manuka (Leptospermum scoparium si/sau L. polygalifolium, familia Myrtaceae), L. scoparium fiind un arbust cu frunze vesnic verzi originar din Noua Zeelanda si sud-estul Australiei (cunoscut si ca mirt manuka sau arbore de ceai din Noua Zeelanda), iar L. polygalifolium (cunoscut si ca tantoon) un arbust ce apartine aceleiasi familii, originar din sudul Australiei si din Insula Lord Howe (sunt sase specii strans inrudite). Pentru a fi etichetata „Miere Manuka Noua Zeelanda”, cel putin 70 la suta din continutul produsului trebuie sa provina din arbusti L. scoparium. Sunt necesare teste de identificare datorita faptului ca acesti arbusti impart areale comune cu speciile Kunzea ericoides numite si Kanuka, ce apartin aceleiasi familii de plante (Myrtaceae), infloresc in aceeasi perioada, iar florile si polenul lor au caracteristici morfologice similare cu ale arbustilor manuka, fiind greu de deosebit chiar de unii apicultori. Mierea manuka (L. scoparium) este inchisa la culoare, este tixotropica (se lichefiaza daca este agitata sau sub actiunea ultrasunetelor), are aroma puternica de „pamant umed si iarba neagra (Calluna vulgaris)” si gust mineral usor amar, in timp ce mierea de K. ericoides este de un galben pal si clar, are gust si aroma delicata, dulce si usor aromata si nu este tixotropica.

Mierea de manuka este apreciata ca tratament alternativ datorita proprietatilor antibacteriene demonstrate in vitro de o componenta a sa (metilglioxal/MGO), componenta identificata de Peter Molan, profesor de biologie la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda. Aceasta activitate antibacteriana speciala a fost denumita „non-peroxid/NPA” si, spre deosebire de activitatea antibacteriana a mierii obisnuite datorata peroxidului de hidrogen (produs de o enzima, glucoza oxidaza), nu este anihilata la nivelul fluidelor corporale. Eficienta mierii Manuka este evidentiata prin diferite masuratori se teste de labotator, concretizate prin diferiti factori de evaluare:

NPA/UMF – factor ce indica doar nivelul de activitate non-peroxid a mierii, un nivel mai ridicat al acestui indice indicand o activitate NPO mai puternica;

MGO – factor ce are la baza continutul in methylglyoxal (g /1 kg miere), acesta fiind insa doar un indicativ chimic ce poate avea valori ridicate si in situatii in care nivelul NPA/UMF este scazut, pentru ca se poate modifica in timp si este foarte greu sa se stabileasca o conversie directa intre NPA/UMF si MGO. Cercetarile efectuate au evidentiat faptul ca metilglioxalul (methylglyoxal/MG/MGO) din miere apare ca urmare a interactiunii dintre dihidroxiacetona (dihydroxyacetone/DHA) cu diferite proteine si aminoacizi existenti in mod natural in miere, astfel incat concentratia maxima de MG din orice mostra particulara de miere poate fi indicata si de continutul sau in DHA. Metilglioxalul nu produce peroxid de hidrogen dar rezista mai mult in timp, la caldura si la lumina, si are efect antibacterian imediat. In mierea obisnuita este prezent in cantitati foarte mici, respectiv 20-50 mg/kg, pe cand un kilogram de miere manuka are 800 mg de metilglioxal.

TA – factor ce se refera la intreaga activitate antibacteriala a mierii respective, indicele fiind calculat prin combinarea nivelurilor corespunzatoare actiunii non-peroxid, caracteristica doar mierii manuka, si a celei datorata peroxidului de hidrogen pe care o are mierea obisnuita. Ca urmare, TA nu este un indicativ specific doar mierii manuka si valorile sale vor fi intotdeauna mai mari decat cele etichetate cu NPO sau UMF.

A (Active) – in ceea ce priveste comercializarea mierii ca fiind „activa/active”, termenul a fost introdus pentru a diferentia mierea manuka ce prezinta activitate non-peroxid de mierea de manuka ce nu are aceasta actiune. Este insa important sa se precizeze ce masuratori au fost facute in vederea stabilirii acestei activitati, respectiv corespunzatoare indicativului TA sau NPA/UMF.

KFactor™ este o marca inregistrata de firma Wedderspoon - masoara concentratia de granule de polen din mierea de manuka, un nivel ridicat indicand o miere cu efecte antioxidante ridicate (KFactor 12 - 65% granule de  polen, KFactor 16 - 75% granule de polen, KFactor 22 - 90% granule de polen etc.).

Valori nutritionaleUM/100g
EnergiekJ1446
 kcal 341
Proteineg 0,30
Carbohidratig 84,30
zaharurig 84,30
Lipideg 0,21
acizi grasi saturatig 0,10
Sareg 0,10

     

Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:

Superalimente: Ce Sunt, Tipuri, Beneficii

Totul Despre Miere de Manuka: Beneficii, Proprietati, Indicatii

Indicatorii folositi in catalogarea mierii de Manuka

De ce atata valva pentru mierea de Manuka?

Produse asemanatoare

Sumar

5

(1 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (1)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Nota 
2019-07-03

Trateaza Helicobacter Pylori

Acest antibiotic natural care trateaza o serie intreaga de afectiuni este eficient si in tratarea bacteriei Helicobacter Pylori atat de des inalnita in zilele noastre.Mama mea la varsta de 18 ani fusese diagnosticata de ulcer duodenal care netratat duce la dezvoltarea acestei bacterii care i-a creat mare discomfort.Incepuse tratamentul cu antibiotice care l-a urmat 2 saptamani timp in care aflasem de Mierea de Manuka de la o doamna varsnica,care cumpara aceasta miere la interval de o saptamana jumatate,doua.La inceput era foarte slaba si observasem schimbarea ei in bine de fiecare data.Mi-a zis ca are helicobacter...Am luat decizia sa incetam antibioticele deoarece in familia mea obisnuim sa ne tratam cu leacuri babesti si pana la 3 luni am urmat acest tratament.Doua lingurite diminiata si una la pranz inainte cu 30 minute de ora mesei.Dupa 3 luni de la depistarea bacteriei analizele i-au iesit bine.De atunci in fiecare diminiata continua cu orice alta miere deoarece mierea este pansament gastric insa doar o lingurita si uneori pentru prevenire mai ia cate o lingurita de Miere de Manuka.
Al 2-lea membru al familiei care a folosit mierea cu succes fusese fiul meu care a avut imunitatea scazuta in urma unei varicele.Cu un borcan l-am pus pe picioare.

   Comentariul tau

   Miere Manuka Umf 25 - Eco 250g Sonnentor

   Miere Manuka Umf 25 - Eco 250g Sonnentor

   Suta la suta miere Manuka TA 25 factor total de activitate antibacteriana 25 Sonnentor Mierea Manuka are puternice proprietati antibacteriene antimicrobiene antivirale antioxidante antiseptice antiinflmatorii si antifungice Conform cercetarilor actuale recunoscute mierea Manuka are puteri vindecatoare extrem de eficiente

   Da Nu