Miere cu propolis Szasz Ilyes, un produs pe cat de gustos pe atat de sanatos! Usor asimilabila datorita zaharurilor simple pe care le contine, mierea contine vitamine din grupa B si vitamina C, enzime, acizi organici si saruri minerale, iar propolisul serveste ca aparare impotriva daunatorilor stupului (microbi si mucegai) si captuseste peretii cu un strat etans care nu permite formarea curentilor de aer. El este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, fiind considerat cel mai puternic antiinfectios cunoscut.
Valoarea alimentara a mierii de albine consta in zaharurile simple pe care le continute (glucoza si fructoza). Acestea sunt direct asimilate si arse complet, nemaifiind necesara o prelucrare speciala prin digestie. In acest proces sunt descompuse pana la stadiul de bioxid de carbon si apa, eliberand energie in toate toate etapele de descompunere prin care trec. Prin comparatie cu zaharul comercial, mierea de albine are un continut ridicat de microelemente, enzime, acizi organici, vitamine si uleiuri volatile, foarte benefice organismului uman.
Cele mai frecvente afectiuni in tratamentul carora este recomandata mierea de albine sunt ranile, arsurile si degeraturile, bolile interne (stomac, inima, ficat, bila) si afectiunile cailor respiratorii (rinite, guturai, sinuzite, faringite, bronsite), bolile endocrine sau ginecologice, anemiile, afectiunile psihiatrice sau neurologice.
Propolisul, numit si clei de albine, este o substanta rasinoasa aromata colectata de albine de pe mugurii si axilele frunzelor anumitor arbori si folosita pentru acoperirea peretilor interiori din stup si astuparea gaurilor si a crapaturilor stupului, pentru lipitul fagurilor de rame si acoperirea daunatorilor intrati si omorati in stup. Are proprietati terapeutice (bactericide, antivirale, antimicotice, antiinflamatorii, anestezice, analgezice, regeneratoare, antitoxice) cunoscute inca din Antichitate, avand si o actiune bioactiva puternica. Propolisul este folosit ca produs apicol terapeutic in medicina populara pentru tratarea diferitelor afectiuni, iar in Egiptul Antic era folosit pentru mumificarea cadavrelor. Astazi este un aliat natural puternic in lupta cu raceala si gripa, folosit in scopuri terapeurice din cele mai vechi timpuri. Contine un complex de antibiotice vegetale si elemente chimice de care organismul uman are nevoie (Fe, Zn, Cu, Co, Mn, Mo, Al, V, Ca, Si, St, Ba).
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
De ce se cristalizeaza mierea?
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@