Mei decorticat Solaris, produs suta la suta natural, fara aditivi sau conservanti. Se poate folosi ca adaos in preparate sarate (salate, supe, chiftelute, mancaruri gatite) sau dulci (budinci, prajituri), este foarte gustos ca inlocuitor pentru orez in pilaful cu legume.
Stiati ca?
Foarte nutritiv, alcalinizant si usor de preparat, meiul este una dintre putinele cereale care pot fi consumate de persoanele cu intoleranta la gluten (boala celiaca), avand in acelasi timp si un continut ridicat de proteine (de aproape 2 ori mai mare decat orezul). Meiul este motorul digestiei: ne da mai multa energie, combate aciditatea si impiedica dezvoltarea ciupercilor, fiind un aliment stravechi pe care omul modern trebuie sa-l includa din nou in dieta.
Chinezii apreciaza meiul ca fiind regele cerealelor si continua sa-l consume de secole, pe cand occidentalii l-au inlocuit treptat cu grau si porumb. Dr. Gillian McKeith, nutritionist international de exceptie, recomanda revenirea la obiceiurile alimentare stravechi si reintroducerea meiului in alimentatie. in volumul sau Hrana vie pentru sanatate, meiul este inclus pe lista celor 12 superalimente naturale pentru intarirea sanatatii, alaturi de germeni, quinoa, lucerna, orz verde, in, patrunjel, alge marine rosii, stevia, floarea-soarelui, alge salbatice verzi si albastre.
Datorita efectului alcalin, meiul poate fi utilizat cu succes pentru a combate acidoza (excesul de acizi in organism), afectiune a omului modern ce predispune la osteoporoza si tulburari digestive, la performante fizice si mentale slabe si la nervozitate. Acidoza poate fi si o cauza a dezvoltarii infectiilor micotice, precum candidoza, iar meiul contine compusi antifungici capabili sa opreasca extinderea ciupercilor.
Continutul ridicat de magneziu si siliciu asigura meiului efecte benefice si in protejarea tesuturilor, pentru mentinerea sanatatii pielii, a buzelor, a parului si a unghiilor.
Reteta - Supa de mei
Ingrediente:
-
50 g mei;
-
legume (ceapa, varza, telina, ardei, etc.);
-
ulei;
-
sare;
-
condimente.
Se calesc legumele in ulei apoi se adauga apa. Spre final se adauga boabele de mei si se mai fierb 10 minute.
Reteta - Budinca de mei
Ingrediente:
-
200 g mei;
-
1 cartof ras;
-
1 varza mica;
-
ulei.
Boabele de mei se spala, apoi se amesteca cu cartoful ras si bine scurs si cu varza data prin razatoare, dupa care se condimenteaza. Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava unsa cu ulei si se pune in cuptorul fierbinte pentru 50 minute, la foc potrivit. Se poate combina si cu alte cereale: naut, soia etc.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 503kJ / 119kcal;
Proteine: 3.5g;
Grasimi: 1.3g;
Carbohidrati: 23.7g;
Fibre: 1.3g.
Tara de origine: Polonia.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@