Pudra Maca - Eco 250g

Acest produs nu mai face parte din oferta curenta

6090000237609

Produs nou

Diversi producatori
Obtine o reducere. Detalii
EcologicVegan

Descriere

Maca (Lepidium meyenii) sau „ginseng andin”, este o planta originara din Peru, Paraguay si Argentina, cultivata de secole pentru tuberculii sai carnosi. Ca aspect, seamana cu o ridiche, iar la culoare variaza de la galben spre crem, la roz deschis si pana la mov sau chiar negru.

  

Este bogata in vitamine si minerale, are un gust placut, usor picant si o aroma bogata de malt care se imbina perfect cu gustul de cacao. De forme, dimensiuni si culori (ale cojii) variate, acestia sunt folositi in alimentatie, in medicina traditionala si chiar ca afrodisiac:

  • maca alba (crem/auriu) este cea mai larg raspandita, tuberculii sai fiind mai mari si cu un gust mai dulce;
  • maca rosie este din ce in ce mai populara si are, similar celei negre, un continut semnificativ de iod natural ce ar putea preveni dezvoltarea gusei; in experiente de laborator realizate pe sobolani, cu maca rosie s-a reusit reducerea dimensiunii prostatei;
  • maca neagra se considera ca mareste cel mai mult energia si rezistenta organismului, are gustul dulce si usor amar si contine intr-o proportie semnificativa iod natural, responsabil pentru prevenirea dezvoltarii gusei.

   

Cultura de maca este cea mai mare cultura din lume care creste la o altitudine de aproximativ 4500 de metri deasupra nivelului marii, in Muntii Anzi.

Maca are in componenta o proteina completa care furnizeaza toti aminoacizii esențiali, contine din abundenta calciu, fier, magneziu, sodiu, sulf, potasiu si fosfor, vitamine, inclusiv C, E, B1 (tiamina) si B2 (riboflavina).

Valoarea nutritionala a tuberculilor deshidratati de maca este mare, similara unor cereale ca orezul si graul, 100 de grame de tuberculi deshidratati continand 60-75 g carbohidrati, 10-14 g proteine, 8.5 g fibre alimentare si 2.5 g lipide, minerale (de calciu, potasiu si putin sodiu), oligoelemente esentiale (fier, iod, cupru, mangan si zinc), acizi grasi (linolenic, palmintic si oleic) si 19 aminoacizi.

  

Efectele sale benefice raportate in ceea ce priveste functia sexuala, s-ar putea datora concentratiei ridicate de proteine si substante nutritive vitale (inclusiv seleniu, mgneziu si polizaharide). Una dintre substantele chimice continute de maca (p-metoxibenzil izotiocianat) are reputatia de a avea proprietati afrodisiace. 

 

Actiuni: 

Daca se stia deja ca imbunatateste memoria, nivelul de oxigen din sange, functia neurotransmitatoare si libidoul, studii recente au aratat de asemenea ca adaptogenii din maca ne pot spori imunitatea si mari vitalitatea organismului cu 10-15 la suta. 

Maca este de asemenea un emulsificator foarte bun si poate fi folosita pentru a lega grasimile si uleiurile cu amidonul si zaharurile din orice reteta. 

 

Ce beneficii are maca:

  •        este un adaptogen puternic, care ajuta la refacerea echilibrului sau homeostaziei organismului
  •        sustine si intareste sistemul imunitar
  •        are efect antioxidant
  •        este un energizant, un tonic general, bogat in vitamine si minerale
  •        imbunatateste circulatia sangelui si accelereaza procesul de vindecare al ranilor
  •        creste rezistenta fizica si performanta la sportivi
  •        este un afrodisiac natural care stimuleaza fertilitatea  prin cresterea libidoului si a numarului de spermatozoizi
  •        intareste capacitatea de memorare
  •        contribuie la diminuarea depresiei si anxietatii
  •        reduce colesterolul
  •        trateaza simptomele menopauzei
  •        echilibreaza nivelul de estrogen si progesteron din organism si reduce astfel si numarul si intensitatea migrenelor
  •        favorizeaza asimilarea calciului in oase, crescand densitatea osoasa si prevenind osteoporoza

 

Recomandari: 

Se pot adauga 1-3 lingurite de maca in bauturile favorite sau cele bogate in proteine, in untul din seminte, in deserturi si retete de ciocolata cruda, in dulceata de casa, in bulion sau budinca. 

 

Atentie!

Cu toate ca maca este consumata de mii de ani in siguranta, inca se desfasoara studii cu privire la posibilele efecte secundare pe care le-ar putea avea. Deoarece influentează nivelul de hormoni din organism, maca nu ar trebui consumata de persoanele ce urmeaza un tratament cu influente hormonale, precum cancerul de san, de prostata sau a altor boli grave.

Maca nu este indicata nici persoanelor cu hipertensiune arteriala si nu exista studii care sa ateste ca este sigura pentru femeile insarcinate sau cele care alapteaza.

 

Produs/Cultivat in: Peru.

Tara de origine: UE.

 

Reteta (bautura zeilor):

½ ceasca de lapte pe baza de plante (migdale, orez, alac, etc)

¼ de cana de suc de portocale proaspat

1 lingurita de praf de maca

1 lingurita de pudra de cacao

1 lingura de sirop de yacon

  

Se amesteca toate ingredientele, cu o lingura sau intr-un blender.

  

Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:

Shake-uri homemade pentru toata ziua!

Plante medicinale considerate superalimente

Afrodisiace naturale

Plante afrodisiace pentru cresterea libidoului

Radacina de Maca – ginsengul peruvian care creste energia si libidoul

Produse asemanatoare

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Pudra Maca - Eco 250g

Pudra Maca - Eco 250g

Maca este o planta originara din Peru Paraguay si Argentina Este cultivata de secole pentru tuberculii sai carnosi folositi in alimentatie in medicina traditionala si chiar ca afrodisiac

Da Nu