Filtrare dupa

Pret

Pret

  • 2,00 lei - 28,00 lei

Bio

Bio

Vegan

Vegan

Gluten

Gluten

Raw

Raw

Marca

Marca

Categorie: Zahar

Sunt 9 produse.

Se afiseaza 1-9 din 9 produs(e)

Filtre active

       

Ce este zaharul din trestie de zahar?

Zaharul este un produs de baza care poate fi gasit in majoritatea bucatariilor. Ne indulcim cu el cafeaua si ceaiul, adaugam la prajituri, iaurturi, sucuri, deserturi si alte feluri de mancare.

De curand, insa, s-a vorbit foarte mult despre nocivitatea zaharului, in special a  zaharului alb. Asadar, nutritionistii recomanda inlocuirea zaharului alb cu zaharul din trestie. 

Zaharul din trestie este fabricat din trestie de zahar, o planta ierboasa inalta, care creste pana la o inaltime de 2,5-4 metri. Trestia de zahar apare in mod natural in climatul tropical si subtropical.

Zaharul produs din planta este caracterizat printr-o aroma de caramel si gust de caramel, care este determinat de ingredientele continute din trestie, cum ar fi acizii organici, alcoolii si acetaldehida. Culoarea sa este de chihlimbar, datorita faptului ca, in procesul de productie nu este indepartata melasa de el. Ingredientul principal din zaharul din trestie este zaharoza.

 

Zaharul din trestie si zaharul brun

Zaharul din trestie este confundat de multe persoane cu zaharul brun. Totusi, acestea sunt doua produse diferite, iar aceste nume nu se utilizeaza in mod interschimbabil. Diferentele dintre zaharul brun si zaharul din trestie sunt vizibile la prima vedere si in principal datorita materiilor prime din care sunt fabricate.

Zaharul brun este zaharul din sfecla. Se formeaza in procesul de prelucrare a sfeclei, din care este extrasa prima data melasa, care i se adauga din nou in etapele ulterioare. Aceasta inseamna ca zaharul brun este rafinat, purificat si, prin urmare, sarac in vitamine si minerale. 

Productia de zahar din trestie este diferita. Apare din trestia de zahar, dar apartine zaharurilor nerafinate, nepurificate.