Graviola Pudra Paradisul Verde - pudra de graviola (Annona muricata). Este un arbore vesnic verde de pana la 4 metri inaltime, intalnit in regiunile tropicale din America si promovat pe scara larga ca Graviola (numele sub care este cunoscut in Brazilia) sau Soursop (denumirea sa in limba engleza) pentru tratamente alternative impotriva cancerului.
Are frunze ovoidale de 8-16 cm lungime si 3-7 cm latime, flori cu petale groase galbui si fructe ovoidale de culoare verde inchis de pana la 30 cm lungime si 6.8 kg, cu un continut ridicat din vitaminele C, B1 si B2.
Componente active
Din graviola au fost identificati si izolati peste 200 de compusi chimici, cei mai importanti fiind alcaloizii, fenolii si acetogeninele.
Alcaloizii sunt prezenti in special in frunze, dar se intalnesc si in radacina, in stem si in fructe (cei mai bine reprezentati sunt reticulina si coreximina), iar in ceea ce priveste fenolii (apreciati ca fiind principalele fitochimicale responsabile de activitatea antioxidanta), rapoartele sustin prezenta a 37 de compusi polifenolici in graviola, foarte importanti fiind quercetinul si acidul galic intalniti in frunze.
Actiuni terapeutice
In studiile efectuate, componentele active din graviola s-au dovedit a avea efecte antimicrobiene, antiprotozoare, antioxidante, insecticide si larvicide, au prezentat citotoxicitate selectiva asupra celulelor tumorale, actiune anxiolitica, efecte de diminuare a stresului, actiune benefica in cazuri de ulcer, rani si icter, efect hepatoprotector si hipoglicemic, dar studiile continua si noi substante au fost deja identificate in graviola.
Utilizari traditionale
Graviola este utilizat pe scara larga in medicina traditionala pentru a trata diverse boli (diaree, dizenterie si febra, dureri, afectiuni respiratorii si boli de piele, paraziti interni si externi, infectii bacteriene, hipertensiune, inflamatii, diabet si cancer) sau ca sedativ, in special sub forma de decoct din scoarta, radacina, seminte sau frunze.
Studii in vitro si in vivo sustin majoritatea utilizarilor traditionale, dar lipsesc validarile clinice privind eficienta sa in tratarea tractului respirator, in afectiunile renale si ale inimii, ca tratament impotriva muscaturilor de animale si a intepaturilor, precum si in tratamentele pentru obezitate sau impotriva cancerului.
Proprietati terapeutice:
-avand 82 de chimicale Acetogenine, ofera un sprijin puternic in chimioterapie
-lupta impotriva infectiilor grave
-este un anticancerigen superior, cytostatic in adenoma hepatic, prostate, renal, cancer colono-rectal, testicular, mamar si pulmonar
-previne constipatia si tulburarile digestive
-este eficient impotriva parazitilor intestinali
-ajuta la regenerarea celulelor nervoase
-ajuta la intarirea sistemului imunitar, previne racelile si are efect antifebril
-este hipotensiv, reduce ritmul cardiac, vasodilatator
-inhiba virusul de hepatita B
-este un energizant foarte bun
-reduce nivelul de acid uric din organism fiind astfel un potential tratament pentru guta
-amelioreaza durerile de spate si de reumatism
-are capacitatea de a reduce pofta de mancare este benefic in curele de slabire
Mod de utilizare:
Pentru eficienta maxima se recomanda ceai din aceasta pudra , 1lingurita la 250ml apa, sau se poate lua in apa plata, sucuri naturale.
Precautii:
Pulberea de graviola nu este recomandata in caz de sarcina si alaptare.
Valori nutritionale/100g:
- Energie:1012Kj/246Kcal
- Grasimi:4.13g din care saturate 1.95g
- Carbohidrati: 15.29g din care zaharuri 1.28g
- Proteine: 9.44g
- Fibre: 54.82g
- Saruri: <0.010g
Mai multe informatii despre graviola:
Controversata Graviola beneficii antioxidante din plin!
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@