Graviola - 250ml Corex

8588000009701

Produs nou

Diversi producatori

27,50 lei

In stoc

VeganNu contine glutenNu contine ZaharNu contine alergeni

Descriere

Suc de graviola suta la suta natural, produs pasteurizat fara adaos de zahar, fara aditivi sau conservanti.

Valori nutritionaleUM/100 g
Energiekcal40
Grasimig0
acizi grasi satguratig0
Carbohidratig10
zaharurig9
Proteineg0
Fibreg0
Sodiumg24
Vitamina Cmg20

Agitati bine produsul inainte de a-l desface. A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui. Dupa deschidere se pastreaza la frigider si se consuma in maxim de 3 zile.

Annona muricata este un arbore vesnic verde de pana la 4 metri inaltime, intalnit in regiunile tropicale din America si promovat pe scara larga ca Graviola (numele sub care este cunoscut in Brazilia) sau Soursop (denumirea sa in limba engleza) pentru tratamente alternative impotriva cancerului. Are frunze ovoidale de 8-16 cm lungime si 3-7 cm latime, flori cu petale groase galbui si fructe ovoidale de culoare verde inchis, cu pana la 30 cm lungime si 6.8 kg. Pulpa fructelor este folosita pentru a prepara nectar de fructe, smoothie sau bauturi pe baza de suc de fructe, bomboane, serbet ori arome pentru inghetata, in special in America Latina, Caraibe, Africa, Asia de Sud si Pacific, dar popularitatea sa a crescut astazi in intreaga lume.

Fructele de graviola contin cantitati semnificative de vitamina C, vitamina B1 si vitamina B2, in frunze se gaseste anonamina, un alcaloid de benzilizochinolina, dar in seminte se gaseste anonacin, o neurotoxina asociata cu boala neurodegenerativa, unele studii sugerand chiar o legatura intre consumarea fructelor de graviola si boala Parkinson.

Componente active - din graviola au fost identificati si izolati peste 200 de compusi chimici, cei mai importanti fiind alcaloizii, fenolii si acetogeninele. Alcaloizii sunt prezenti in special in frunze, dar se intalnesc si in radacina, in stem si in fructe, cei mai bine reprezentati fiind reticulina si coreximina, iar in ceea ce priveste fenolii (apreciati ca fiind principalele fitochimicale responsabile de activitatea antioxidanta), rapoartele sustin prezenta a 37 de compusi polifenolici in graviola, foarte importanti fiind quercetinul si acidul galic intalniti in frunze.

Actiuni - in studiile efectuate, componentele active din graviola s-au dovedit a avea efecte antimicrobiene, antiprotozoare, antioxidante, insecticide si larvicide, au prezentat citotoxicitate selectiva asupra celulelor tumorale, actiune anxiolitica, efecte de diminuare a stresului, actiune benefica in cazuri de ulcer, rani si icter, efect hepatoprotector si hipoglicemic, dar studiile continua si noi substante au fost deja identificate in graviola.

Utilizari traditionale - graviola este utilizat pe scara larga in medicina traditionala pentru a trata diverse boli (diaree, dizenterie si febra, dureri, afectiuni respiratorii si boli de piele, paraziti interni si externi, infectii bacteriene, hipertensiune, inflamatii, diabet si cancer) sau ca sedativ, in special sub forma de decoct din scoarta, radacina, seminte sau frunze. Studii in vitro si in vivo sustin majoritatea utilizarilor traditionale, dar lipsesc validarile clinice privind eficienta sa in tratarea tractului respirator, in afectiunile renale si ale inimii, ca tratament impotriva muscaturilor de animale si a intepaturilor, precum si in tratamentele pentru obezitate sau impotriva cancerului.

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Graviola - 250ml Corex

Graviola - 250ml Corex

Graviola este utilizat pe scara larga in medicina traditionala pentru a trata diverse bolidiaree dizenterie si febra dureri afectiuni respiratorii si boli de piele paraziti interni si externi infectii bacteriene hipertensiune inflamatii diabet si cancer sau ca sedativ in special sub forma de decoct din scoarta radacina seminte sau frunze

Da Nu