Grau Ancestral - Eco 500g Paradisul Verde

In stoc - Livrare 1-3 zile lucratoare

6090000243174

Produs nou

Paradisul Verde

7,00 lei

EcologicVeganNu contine ZaharRawNu contine alergeni

Descriere

Grau ancestral (L. Triticum dicoccum), specie de grau cultivata de 8000 de ani, stramos al graului durrum.

Triticum dicoccum (Triticum turgidum ssp. dicoccum) este o specie tetraploida de grau cunoscuta si sub numele de grau emmer sau grau farro. Este varianta cultivata a graului tenchi, specia tetraploida salbatica de grau din care prin mutatii a rezultat ulterior si graul durrum (Triticum turgidum ssp. Turgidum conv. Durum). Conform dovezilor etnografice provenite din zonele in care se cultiva, din graul ancestral se obtine o paine apreciata ca buna d.p.d.v al standardelor de gust si textura traditionale, apreciere sustinuta si de larga sa utilizare la prepararea painii in Egiptul antic. Datorita continutului ridicat de fibre, mai mare decat cel al graului comun, graul ancestral se foloseste des astazi pentru obtinerea de paste fainoase. 

Forma salbatica a graului ancestral, graul tenchi (Triticum turgidum ssp. dicoccoides) se apreciaza ca a rezultat in urma incrucisarii spontane a speciilor diploide de grau cu specia spontana Aegilops speltoides. Este una dintre primele plante luate in cultura, incepand cu anul 7000 i.e.n., astazi fiind cultivat sporadic in tari din Asia Mica, in India si Etiopia. Bobul sau ramane „imbracat” dupa treierat, fiind sticlos si bogat in proteine. Principala diferenta dintre aceasta specie si  varianta sa cultivata (graul ancestral / emmer / farro / Triticum dicoccum) fiind faptul ca boabele coapte de grau salbatic se „sparg” imprastiind semintele pe sol, in timp ce la graul cultivat spicul ramane intact si semintele sunt mai usor de recoltat.

Cereala principala a vremurilor vechi (Egipt, Mesopotamia), graul ancestral a fost inlocuit treptat incepand din epoca bronzului de speciile hexaploide precum graul comun si graul spelta, datorita pretentiilor sale fata de caldura. In zilele noastre se cultiva mai rar (Asia Mica, India, Etiopia).

Produs/Cultivat in Ungaria. Tara de provenienta: Ungaria.

 

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Grau Ancestral - Eco 500g Paradisul Verde

Grau Ancestral - Eco 500g Paradisul Verde

Conform dovezilor etnografice provenite din zonele in care se cultiva din graul ancestral se obtine o paine apreciata ca buna dpdv al standardelor de gust si textura traditionale Astazi el este folosit mult pentru prepararea de paste fainoase datorita continutului sau ridicat de fibre mai mare decat cel al graului comun

Da Nu