Aparate pentru Germinare Bio & Naturale

3 produse
39,50 lei
Cu ajutorul celor 3 tavi cu fante ale germinatorului se pot germina trei feluri de germeni simultan suprafata totala de germinare putandu se mari prin suprapunerea unor tavi suplimentare cu fante
65,00 lei
Vas ceramic pentru germinare realizat din materii prime naturale ceramica naturala arsa la 1000 grade Celsius Ca urmare semintele se pot dezvolta pe parcursul germinarii intr un mediu aproape natural Un alt avantaj este faptul ca apa este transferata uniform germenilor atunci cand ceramica se uda
295,00 lei
Germinator Lexen 2 Tavi „Healthy Sprouter” (280x230x280 mm) - unul din cele mai usor de folosit aparate de germinat, ideal pentru cultivarea vlastarilor (iarba de grau, iarba de orz, etc.) si a germenilor (de leguminoase, lucerna (alfa alfa), broccoli, varza rosie, schinduf, trifoi rosu, ridiche rosie, creson, etc., cu pamant (sol) sau fara.
Se afiseaza 1-3 din 3 articole

Aparate pentru Germinare Eco & Organice

   

Metoda de germinare

Pentru germinare, se poate folosi o va­rietate de seminte: grau, secara, ovaz, orz, mei, hrisca, dar si leguminoase, cum ar fi fasole, mazare, linte, soia. Semintele sau boa­bele ce urmeaza a fi puse la incoltit trebuie sa fie proas­pete, sa nu prezinte zone vatamate.

Inainte de inmu­iere, cerealele sau leguminoasele s...

   

Metoda de germinare

Pentru germinare, se poate folosi o va­rietate de seminte: grau, secara, ovaz, orz, mei, hrisca, dar si leguminoase, cum ar fi fasole, mazare, linte, soia. Semintele sau boa­bele ce urmeaza a fi puse la incoltit trebuie sa fie proas­pete, sa nu prezinte zone vatamate.

Inainte de inmu­iere, cerealele sau leguminoasele se spala bine, intr-o strecuratoare, sub jet de apa rece.

    

Intr-un vas din ceramica sau de sticla, peste semintele sau boabele alese, se toarna apa rece, cat sa le acopere cu cateva degete. Pentru incoltit se folosesc doar semintele care s-au scufundat pe fundul vasului, iar cele ce plutesc la suprafata apei se vor arunca.

Procesul de inmuiere dureaza 8-12 ore, timp in care, in apa sunt eliminate toate substantele nocive. Atunci cand lichidul a capatat un gust amarui, o culoare galbui-inchisa si un miros usor neplacut, se poate trece la procedura de germinare propriu-zisa.

 

Intr-un germinator se aseaza semin­tele (strat de doi centimetric), apoi se toarna apa fiarta si racita, astfel incat, semin­tele sa fie doar acoperite cu apa. Deasupra se aseaza un tifon si se lasa peste noapte intr-un loc in­tunecos si calduros. In acest timp, semintele incep sa germineze.

Dimineata, tifonul se umezeste cu pu­tina apa. Dupa circa doua zile, cand apare un firi­cel subtire, verde, de aproximativ 1-3 milimetri, ger­menii pot fi consumati, dar in prealabil spalati in jet de apa calda apoi rece pentru a evita microorganismele fun­gice. Astfel, boabele incoltite de soia sau mazare tre­buie fierte timp de trei-patru minute, inainte de a fi consumate.

 

In acest subcapitol gaesti mai multe modele de germinatoare, cu ajutorul careia poti sa faci germeni si vlastari proaspeti chiar la tine acasa.

Mai multe