Categorie: Sosuri

Sunt 64 produse.

Se afiseaza 1-64 din 64 produs(e)

Filtre active

   

In acest subcapitol gasiti o gama larga de produse pentru paste (sosuri, condimente), sosuri de soia, sos garam masala, mirin, pasta curry, pasta chilli, sos de mango, pesto – diverse sortimente, fulgi de drojdie de bere (ca si ingredient pentru diferite sosuri), miso – diverse sortimente, pasta wasabi, etc.

 

Ce este wasabi?

Wasabi este o planta, un condiment specific bucatariei japoneze, care are un gust iute deosebit, tot mai apreciat in lumea intreaga.

Planta de wasabi, a carei denumire stiitifica este Wasabia japonica sau Eutrema japonicum, este o planta din familia Brassicaceae, familie in care sunt incluse si varza, hreanul si mustarul. Wasabi mai este cunoscut si ca hrean japonez, desi hreanul este o cu totul alta planta.
Asadar, hreanul japonez este o leguma crucifera care creste in mod natural de-a lungul svailor raurilor montane din Japonia. De asemenea, creste in parti din China, Coreea, Noua Zeelanda si America de Nord, unde este umbroasa si umeda.

Beneficii si proprietati

Unii compusi din aceasta leguma, inclusiv izotiocianatii (ITC) sunt responsabili pentru aroma sa intepatoare, pot oferi mai multe beneficii pentru sanatate.

Proprietati antiinflamatoare  - Studiile de laborator indica faptul ca ITC-urile din wasabiul autentic suprima celulele si enzimele care promoveaza inflamatia.

Proprietati antibacteriene - Studiile efectuate sugereaza ca wasabiul poate ajuta la tratarea ulcerelor peptice cauzate de H. pylori.

Poate ajuta in dietele de slabit - Unele cercetari sugereaza ca frunzele comestibile ale plantei de wasabi contin compusi care pot suprima cresterea si formarea celulelor adipoase.

Mentine sanatatea oaselor - Wasabi poate juca un rol in sanatatea oaselor. Studiile arata ca un compus din aceasta planta, numit acid p-hidroxicinamic (HCA), ar putea ajuta la tratarea osteoporozei, o boala care afecteaza oasele.