Categorie: Sare

Sunt 22 produse.

Se afiseaza 1-22 din 22 produs(e)

Filtre active

   

Sarea era, candva, foarte greu de procurat, iar valoarea ei era atat de mare incat nimeni nu-si ingaduia sa o risipeasca, de unde si vorba „daca se varsa sare, iese cearta”.

Pe langa beneficiile sale pretioase, merita mentionat ca sarea este unul dintre cei mai eficienti si raspanditi conservanti. Pana la inventia frigiderului, sarea ajuta la conservarea alimentelor, iar batranii o foloseau ca leac pentru diverse afectiuni.
In zilele noastre, se pastreaza inca traditia celebrelor bai calde cu sare pentru a combate raceala.

 

Ce este sarea gema?

Sarea grunjoasa, nerafinata este cea care se extrage direct din zacaminte si care, pe langa clorura de sodiu, contine alte 80 de micro si macroelemente, printre care magneziul, calciul si iodul, care ii confera proprietati unice si un gust inconfundabil. Aspectul nu este unul tocmai placut, insa calitatile sale te vor face sa il depasesti.

 

Ce este sarea de mare?

Istoric numita sare de golf, ea este produsa prin evaporarea apei din oceane si mari, iesind in evidenta datorita continutului ridicat de minerale esentiale. Se pare ca sarea de mare contine pana la 75 de astfel de nutrienti si oligoelemente.

Cele din urma au un rol foarte important in organism, deficitul lor putand cauza tulburari precum anemie sau insuficienta glandei tiroide.

 

Cei mai abundenti ioni din sarea de mare, sodiu si clorura, reprezinta aproximativ 33%, respectiv 50.9% din totalul mineralelor. Sunt ambele substante esentiale de care corpul are nevoie pentru a functiona normal si pentru a absorbi nutrientii.

Clorura ajuta in mod special functia musculara si pe cea nervoasa, in timp ce sodiu sustine reglarea volumului de sange. Potasiul este un alt macro-mineral important care lucreaza cu clorura pentru a ajusta nivelul de acid din corp.