Piper Mix Boabe 100g All For Nature

Acest produs nu mai este in stoc

5941988747646

Produs nou

All For Nature
Obtine o reducere. Detalii

13,00 lei

Descriere

Amestec de boabe de piper de diverse culori in gama de produse `All For Nature` din Timisoara. Mixul de piper negru, alb, verde si rosu este un condiment ideal pentru a da gust multor preparate culinare. Toate aceste varietati de piper provin de la un arbust catarator ce isi are originea in sudul Indiei, Piper nigrum. Gustul piperului este dat de un alcaloid pe care toate aceste boabe il contin, piperina si variaza in functie de felul condimentului. Piperul verde are gust puternic si plin de aroma, cel negru este usturator si piscator, piperul rosu are aroma dulceaga picanta, usor iute si cel alb este mai putin iute si are textura fina. Piperul are si importante efecte benefice asupra organismului, el stimuland papilele gustative si secretia sucurilor digestive. De asemenea, contribuie la incetinirea inmultirii bacteriilor din tractul intestinal si previne formarea gazelor, fiind recomandat la orice masa, in oricare dintre cele patru forme ale sale:

 • Piperul verde se obtine din fructele de Piper nigrum recoltate inainte de coacere si prelucrate prin liofilizare sau murate in sare ori saramura de otet, imediat dupa recoltare. Gustul lor este descris ca picant si proaspat, cu aroma puternica;

 • Piperul negru rezulte din fructele de Piper nigrum recoltate inainte de coacere, cat inca mai au culoarea verde si uscate apoi la soare, capatand astfel culoarea neagra, gust si miros iute si intepatos si textura dura;

 • Piperul alb este dat de fructele de Piper nigrum recoltate cand sunt coapte (avand culoarea rosie). In mod traditional se tin la inmuiat o saptamana si apoi li se indeparteaza coaja, dupa care sunt uscate la soare. Este mai iute decat piperul negru, dar are o aroma mai slaba decat acesta, avand un continut ceva mai mare de piperina si lipsindu-i componenti din coaja fructului (pinen, sabinen, limonen, cariofilen, linalool) care dau aromei note citrice, lemnoase si florale. Este folosit cu precadere la mancarurile in care este necesara adaugarea iutelii fara a afecta insa aroma sau culoarea acestora.

 • Piperul rosu sau roz este obtinut din fructele de Piper nigrun recoltate cand sunt coapte si prelucrate prin liofilizare sau murate in sare ori saramura de otet, imediat dupa recoltare. Are o aroma putin dulce si este considerat mai iute si mai aromat decat piperul verde. Piperul rosu se preteaza a fi folosit cu branzeturile de capra, dar si alaturi de fructe.

Produse asemanatoare

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Piper Mix Boabe 100g All For Nature

Piper Mix Boabe 100g All For Nature

Amestec de boabe de piper de diverse culori in gama de produse `All For Nature` din Timisoara. Mixul de piper negru, alb, verde si rosu este un condiment ideal pentru a da gust multor preparate culinare.

Da Nu