Descriere
Amestec din boabe de piper roz, verde, negru si alb, condiment ambalat in borcan de sticla cu capac, in gama de produse Flavours da la Nature's Sense.
Unul dintre cele mai populare condimente din bucataria romaneasca si europeana, piperul are importante efecte benefice asupra organismului: stimuleaza papilele gustative si secretia sucurilor digestive, contribuie la incetinirea inmultirii bacteriilor din tractul intestinal si previne formarea gazelor. Prin urmare, e recomandat la orice masa, in oricare dintre cele patru forme ale sale (negru, verde, alb, rosu):
- piperul verde: fructele de Piper nigrum sunt recoltate inainte de coacere si prelucrate prin liofilizare sau murate in sare ori saramura de otet, imediat dupa recoltare. Gustul lor este descris ca picant si proaspat, cu aroma puternica;
- piperul negru: fructele de Piper nigrum sunt recoltate inainte de coacere, cat inca mai au culoarea verde si uscate apoi la soare, capatand astfel culoarea neagra, gust si miros iute si intepatos si textura dura;
- piperul alb: fructele de Piper nigrum se recolteaza cand sunt coapte (avand culoarea rosie). in mod traditional se tin la inmuiat o saptamana si apoi li se indeparteaza coaja, dupa care sunt uscate la soare. Este mai iute decat piperul negru, dar are o aroma mai slaba decat acesta, avand un continut ceva mai mare de piperina dar lipsindu-i componenti din coaja fructului ( pinen, sabinen, limonen, cariofilen, linalool) care dau aromei note citrice, lemnoase si florale. Este folosit cu precadere la mancarurile in care este necesara adaugarea iutelii fara a afecta insa aroma sau culoarea acestora.
- piperul rosu sau roz: fructele de Piper nigrun sunt recoltate cand sunt coapte si prelucrate prin liofilizare sau murate in sare ori saramura de otet, imediat dupa recoltare. Are o aroma putin dulce si este considerat mai iute si mai aromat decat piperul verde. Piperul rosu se preteaza a fi folosit cu branzeturile de capra, dar si alaturi de fructe.
Ca piper rosu/ roz se comercializeaza si fructele unor specii ce nu fac parte din familia piperului ci din cea a cajuului: Schinus molle (piper peruvian) sau Schinus terebinthifolius (piper brazilian). Desi nu sunt la fel de iuti ca celelalte sortimente de piper, aceste variante, consumate in cantitati mari, pot provoca persoanelor sensibile reactii cutanate, voma sau diaree.
Ingrediente:
piper roz, piper verde, piper negru, piper alb.
Produs in Romania
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@